Conurbatia Jiului primește susținere prin Just Transition Groundwork

Home Economie Conurbatia Jiului primește susținere prin Just Transition Groundwork
Conurbatia Jiului primește susținere prin Just Transition Groundwork

Potrivit unui comunicat al Consorțiului de societate civilă Asociația Valea Jiului, Conurbația Jiului (județele Hunedoara, Gorj și Dolj) este sprijinită să identifice oportunitățile economice sustenabile prin care regiunea noastră poate asigura tranziția justă de la industriile cu grad ridicat de poluare, prin intermediul programului Just Transition Groundwork.

Astfel, în lunile septembrie și octombrie, locuitorii din cele două județe sunt invitați să identifice modalități prin care firmele și antreprenorii din județele Hunedoara, Gorj și Dolj își pot dezvolta afacerea existentă și cum pot crea noi companii, astfel încât întreaga regiune să progreseze și să ofere locuitorilor o calitate mai bună a vieții.

”Cu toții ne dorim o tranziție blândă de la o industrie către o alta, iar Conurbația Jiului se află în prezent în tranziție. Încurajați de Comisia Europeană, am inițiat un nou demers prin care ne propunem identificarea unor soluții economice care pot face că regiunea noastră să ajungă în punctul pe care cu toții ni-l dorim”, spune Adina Vințan, coordonatorul Valea Jiului Society.

Dar poate fi obținut acest lucru?

Prin mai multe activități menite să ne aducă împreună, să ne provoace la comunicare și colaborare se desfășoară perioada aceasta.

Prin descoperirea soluțiilor și modul în care ar funcționa este prioritară și se poate realiza, cu siguranță, doar prin implicarea oamenilor locului.

Prin idei, suport, colaborare, oportunități, dezavantaje – toate ajută, de fapt, la construirea unui puzzle care, odată finalizat, va releva tabloul viitorului Văii Jiului și al celor 3 județe din Conurbația Jiului.

”În luna septembrie te provocăm să împărtășești cu noi ideile tale, să contribui la schimbarea pozitivă și să fii parte din focus grupurile organizate de Valea Jiului Society cu sprijinul Just Transition Groundwork! Fie că ai o afacere în județele Hunedoara, Gorj sau Dolj sau vrei să devii antreprenor, fie că ești parte dintr-o organizație neguvernamentală, sau faci parte din mediul public, te așteptăm alături de noi să lucrăm mai aplicat la viitorul regiunii noastre prin proiectul tău!”, mai spune Adina Vințan

Primul pas pe care trebuie săl facețși pentru a deveni parte a acestui program este să completați formularul de înscriere, disponibil aici: https://forms.gle/AeRu5msFnVwVcorp7.

Agenda programului este urmăptoarea: 

FOCUS GRUPuri: septembrie 2023 – prin care ne propunem identificarea de noi oportunități sociale și de afaceri în Valea Jiului și Conurbația Jiului (județele Hunedoara, Gorj și Dolj).

ATELIERE DE LUCRU: octombrie 2023 – prin care vom prezenta concluziile focus grupurilor și vom identifica proiecte implementabile la sfârșitul programului.

CONFERINȚĂ FINALĂ: 14-15 decembrie 2023 – care vă reuni experți la nivel european și mondial în oportunități economice sustenabile și practicieni din zonele aflate în tranziție.

Acest proiect este implementat de Valea Jiului Society împreună cu autoritățile publice din județele Hunedoara, Gorj și Dolj prin sprijinul acordat de Comisia Europeană în cadrul programului Just Transition Groundwork.