Debut de an școlar sub semnul parteneriatului pentru educație între elevi, profesori, părinți și administrația publică

Home Educație Debut de an școlar sub semnul parteneriatului pentru educație între elevi, profesori, părinți și administrația publică
Debut de an școlar sub semnul parteneriatului pentru educație între elevi, profesori, părinți și administrația publică

Noul an școlar s-a deschis la Lupeni cu emoție și optimism sub semnul unui fericit parteneriat pentru educație între toți actorii implicați în procesul de educație. La fiecare din unitățile de învățământ de pe raza municipiului Lupeni, de la grădinițe și până la școlile gimnaziale și cele două licee, bucuria reîntâlnirii elevilor cu dascălii a fost primită cu zâmbete și aplauze.

Așa cum tot cu aplauze au fost primite veștile bune cu privire la investițiile publice în sectorul educațional, vești cu care a venit în fața elevilor, profesorilor și părinților primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță care a făcut un veritabil maraton de onoare pentru a fi prezent la deschiderea noului an școlar de la fiecare unitate de învățământ din localitate.

Acesta a reamintit faptul că în absolut toate grădinițele, școlile și liceele din Lupeni au fost realizate, în ultimii ani, investiții considerabile, însumând zeci de milioane de euro, care aduc infrastructura din acest important domeniu de activitate la cerințele timpului prezent. ”În prezent în toate unitătile de învățămant din municipiul Lupeni se derulează ample proiecte de investiții, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Lupeni vor continua investițiile în sistemul educațional pentru a avea un învățământ de calitate!”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a dat asigurări că, deși în cadrul mai multor unități educaționale sunt încă în plin proces de derulare o serie de investiții în modernizare și dotare, care vor aduce sistemul educațional din Lupeni la cele mai înalte standarde europene în materie, noul an școlar debutează în condiții bune iar elevii vor putea urma cursurile în condiții optime, până la finalizarea lucrărilor.

În plus, primarul Lucian Resmeriță ținut să evidențieze faptul că, la Lupeni, există un bun parteneriat între Școală, Administrația locală, Biserică, Poliția națională, Jandarmerie si Poliția Locală pentru ca actul de învățământ să se desfășoare în siguranță și în cele mai bune condiții.

Primarul municipiului Lupeni a fost prezent la deschiderea noului an școlar nu doar în calitatea sa oficială de edil, ci și în cea de părinte, fiind alături de cei doi copii ai săi la debutul noului an școlar la Școala gimnazială nr. 3. ”La început de an școlar doresc multă sănătate, putere de muncă, mult succes si multe realizări tuturor elevilor, cadrelor didactice, părinților și bunicilor!”, a mai transmis primarul Lucian Resmeriță.

Tot aici, la Școala gimnazială nr. 3 Lupeni, a fost prezent și senatorul Cristian Resmeriță, în aceeași calitate de părinte. ”Nu există o emoție mai mare decât aceasta pe care o trăim, ca părinți, la începerea unui nou an școlar pentru copiii noștri. Îmi aduc și acum aminte, cu bucurie, de m omentele în care veneam cu părinții mei la festivitatea de deschidere a noului an școlar și de emoțiile pe care le aveam și eu, și părinții mei. Acum vin în calitate de părinte la aceeastă festivitate și trebuie să recunosc că trăiesc din plin, la fel ca toți ceilalți cetățeni ai Lupeniului care au acest statut special de părinte, emoția deschiderii anului școlar. Le doresc din toată inima succes tuturor elevilor, precum și mult succes și distinșilor educatori, învățători și profesori, cu speranța că, la finalul anului școlar vom trage linie și vom culege împreună roadele muncii în rezultatele copiilor noștri”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În municipiul Lupeni, rețeaua educațională este formată din 5 grădinițe, 3 școli gimnaziale și două licee.