Elitele învățământului hunedorean din 2023, premiate de Consiliul județean

Home Administrație Elitele învățământului hunedorean din 2023, premiate de Consiliul județean
Elitele învățământului hunedorean din 2023, premiate de Consiliul județean

Nouă elevi de nota 10, un olimpic internațional și profesorul său îndrumător au fost recompensați de către președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru rezultatele meritorii obținute la examenele naționale și olimpiadele la care au participat în acest an. Totodată, absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a, care au obținut media finală 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost premiați suplimentar și de către Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în cadrul festivității desfășurate joi, 21 septembrie, la Consiliul Județean Hunedoara, în prezența părinților și a reprezentanților școlilor de unde provin performerii.

„Împreună premiem performanța. Este o mândrie pentru Consiliul Județean Hunedoara să răsplătească și în acest an elevii de 10 și olimpicii. Mulțumesc elevilor, profesorilor și părinților pentru că au făcut posibil acest lucru. Când vine vorba să premiem performanța, niciun efort nu este prea mare. Cred că în acest fel vom putea motiva și alți elevi să calce pe acest drum, dacă văd că sunt apreciați și susținuți. Sper ca de la an la an să avem tot mai mulți premianți”, a declarat președintele Laurențiu Nistor, în deschiderea festivității.

Câte 5.000 de lei net au fost acordați, de către Consiliul Județean Hunedoara, următorilor elevi care au obținut nota zece la Evaluarea Națională și la Bacalaureat:

  • ALEXANDRA BELEA – Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva (Evaluare Națională)
  • BOGDAN MIHEŢ – Colegiul Național „Decebal” Deva (Evaluare Națională)
  • IRINA MORAR – Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva (Evaluare Națională)
  • PATRICIA-DANIELA NEGREA – Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara (Evaluare Națională)
  • EDUARD ANDREI PRUTEANU – Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva (Evaluare Națională)
  • ANAMARIA TANU – Colegiul Național „Decebal” Deva (Evaluare Națională)
  • IULIA-ANAMARIA FURCĂ – absolventă a Colegiului Național„Iancu de Hunedoara” Hunedoara (Bacalaureat)
  • ARIANA-IOANA FLOREA – absolventă a Colegiului Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara (Bacalaureat)
  • IOAN-ALEXANDRU BĂLĂNESC – absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Petroșani.

Elevul ALEXANDRU RAUL TODORAN de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie a fost premiat cu 10.000 de lei net pentru performanța extraordinară obținută la Olimpiada Internațională de Informatică, unde a obținut medalia de argint, iar profesorul său îndrumător, DANIEL POPA, a fost recompensat cu un premiu în valoare de 5000 de lei.

Performanța la învățătură trebuie sprijinită și încurajată, iar rezultatele deosebite merită recompensate, pentru că elevii excepționali sunt o mândrie pentru noi toți și un exemplu pentru generațiile care vin din urmă.

”Îmi doresc, ca de la an, să oferim premii și mai consistente, dar să creștem și numărul premianților. Rezultatele bune la învățătură asigură standarde ridicate de calitate sistemului educațional din județul Hunedoara și ne fac vizibili la nivel național și internațional. Felicitări, Alexandru, pentru că pasiunea ta pentru informatică ți-a adus ție și școlii rezultate uimitoare. Mulțumiri profesorului Daniel Popa, care te-a încurajat și te-a îndrumat pe acest drum. Felicitări, Iulia, Ariana și Alexandru pentru media finală 10 obținută la examenul de Bacalaureat. Felicitări, Alexandra, Bogdan, Iulia, Patricia, Eduard și Anamaria pentru mediile de 10 obținute la Evaluarea Națională. Felicit, pe acestă cale, și pe profesorii care i-au pregătit pe acești copii merituoși, mulțumesc Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara pentru implicare și pentru susținerea arătată în permanență școlilor. Mulțumesc părinților care au fost, astăzi, alături de noi la festivitate și îi felicit pentru că au știut să își crească frumos copiii și să-i susțină pe calea performanței. Premianților noștri de astăzi le doresc mult succes la liceele pe care le urmează sau la facultățile la care au fost acceptați!”, a mai spus Laurențiu Nistor, președintele CJH.