Ziua națională de curățenie a ajuns și la Petroșani

Home Stiri la zi Ziua națională de curățenie a ajuns și la Petroșani
Ziua națională de curățenie a ajuns și la Petroșani

Cu o oarecare întârziere față de programul național cuprins în proiectul ”Let`s do it, Romania!” care s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute, motivată însă de starea vremii, campania națională a curățeni s-a derulat și în Valea Jiului, la Petroșani, în data de 20 septembrie 2023.

Peste 580 de voluntari au luat parte la Campania de Curățenie Generală derulată în Petroșani și inclusă în cadrul acţiunii Let’s Do It, Romania!

În total, voluntarii au strâns aproximativ 720 de saci cu deșeuri. Participanții la această campanie s-au reunit înjurul prânzului la sediul Primăriei din Petroșani, de unde au plecat pe traseele prestabilite, în zona unităților de învățământ, în campusul Universității Petroșani, în parcuri, zone publice, la blocul de locuinţe sociale, dar și în n zona de agrement Brădet.

La ampla acţiune au luat parte voluntari de la școlile generale și liceele din localitate, Detașamentul de Pompieri, Jandarmerie, Crucea Roșie, Universitate, Ocolul Silvic Petroșani și DADPP Petroșani.

Operatorul de deșeuri Supercom și DADPP Petroșani au asigurat sprijin logistic, saci, mănuși, precum și transportul deșeurilor.

Ziua de Curățenie Națională este o inițiativă globală care își propune să mobilizeze milioane de oameni din întreaga lume pentru a curăța mediul înconjurător și a promova conștientizarea asupra problemei poluării. În fiecare an, mii de voluntari se adună pentru a face o schimbare pozitivă în comunitățile lor și pentru a contribui la un mediu mai sănătos și mai curat.