Parteneriat Strategic Româno-American pentru Complexul Energetic Valea Jiului

Home Economie Parteneriat Strategic Româno-American pentru Complexul Energetic Valea Jiului
Parteneriat Strategic Româno-American pentru Complexul Energetic Valea Jiului

Conducerea executivă a Complexului Energetic Valea Jiului a participat, în aceste zile, la București, la o întâlnire cu reprezentanții companiei americane American Bio-Carbon Delaware LLC și cu reprezentanți ai Ministerului Energiei.

Potrivit fostului director general al CEVJ, Cristian Roșu, care a participat la această întâlnire, discuțiile cu reprezentanții companiei energetice din SUA deschid un nou orizont energetic pentru Valea Jiului. ”Pregătim semnarea unui memorandum încărcat de promisiuni și inovație cu investitorul nostru american, ”American Bio-Carbon Delaware LLC”, în colaborare strânsă cu Ministerul Energiei. Memorandumul simbolizează un parteneriat strategic româno-american care nu doar va revitaliza Valea Jiului, dar va deschide și porțile pentru noi investiții americane în sectorul energetic și minier. Suntem mândri să fim pionieri în această transformare și să lucrăm împreună pentru o lume mai curată”, a declarat Cristian Roșu.

Potrivit reprezentantului CEVJ, acest acord prevede demarararea unor investiții în crearea unei noi unități de ardere la Termocentrala de la Paroșeni, care va combina biomasa cu cărbunele, punând piatra de temelie pentru tranzitia către energia regenerabilă a companiei energetice din Valea Jiului. ”Investiția reflectă angajamentul nostru pentru inovație și sustenabilitate, integrând arderea de biomasă și tehnologii avansate de captare a CO2”, a mai precizat Cristian Roșu.