Perspectivele politice ale anului electoral 2024 în viziunea AUR, prezentate la Petroșani

Perspectivele politice ale anului electoral 2024 în viziunea AUR, prezentate la Petroșani

Anul politic 2024 consemnează un eveniment fără precedent în istoria ultimilor 30 de ani, fiind un an în care vor fi organizate patru rânduri de alegeri, de la cele europarlamentare (în iunie) și locale (în septembrie), până la cele parlamentare (în noiembrie) și prezidențiale (în decembrie). În acest context, prezența în spațiul public a reprezentanților partidelor politice va fi, indubitabil, una pe măsură.

Primii politicieni care au deschis anul politic 2024 la Petroșani au fost reprezentanții AUR. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 4 ianuarie 2023 la sediul AUR din Petroșani, președintele acestei filiale AUR, Cristian Cațan (candidatul propus pentru funcția de primar al municipiului Petroșani) și deputatul Ringo Dămureanu, secretar al Camerei Deputaților (candidat propus pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare) au fost liderii politici care au vorbit despre perspectivele electorale pe care le țintesc în acest an.

Deputatul Ringo Dămureanu apreciază că primul test electoral al anului 2023, care va demonstra fără dubii că AUR este acel partid spre care se îndreaptă speranțele românilor. ”Ne dorim ca în acest an electoral fără precedent în istoria noastră, să câștige românii, să câștige România. Altfel, anul 2024 este, după unii analiști, un an nebun: pentru că țara se duce în jos, datoriile cresc, veniturile românilor se diluează în inflația galopantă, mediul de afaceri este cocoșat de taxe și impozite tot mai mari, în timp ce promisiunile electorale ale guvernanților actuali au îndatorat deja România și românii cu peste 160 de miliarde de euro”, spune Ringo Dămureanu.

În opinia acestuia, nu doar clasa politică, ci întreaga societate românească are nevoie de o schimbare profundă, o schimbare pe care AUR este pregătit să o ofere. ”Suntem pregătiți să venim la guvernarea țării, avem oameni valoroși și competenți care pot readuce România, în ansamblul ei și fiecare localitate și județ în parte, pe acele coordonate pe care le așteaptă românii. Dar peste asta trebuie să ne implicăm cu toții, iar AUR deschide ușa tuturor românilor care vor să se implice. Eu am stat 25 de ani deoparte de scena politică până când am realizat că nu are rost să aștept, că trebuie să mă implic și am găsit în acest partid de dreapta, AUR, locul în care să o pot face cu toată convingerea și libertatea. De aceea invit toți românii care s-au săturat de modul în care a fost condusă până acum România să vină alături de noi și să se implice”, a mai spus deputatul Ringo Dămureanu.

Acesta dă asigurări că AUR va avea candidați seriosi, profesioniști, devotați țării și poporului român la toate alegerile din anul 2024. Spre exemplu, Ringo Dămureanu spune că pe lista europarlamentarilor propuși de AUR, care deja a fost făcută publică cu un an înaintea alegerilor, se regăsesc oameni valoroși, profesori universitari, care pot reprezenta România în Parlamentul European apărându-i drepturile și cetățenii, conform principiilor de bază ale Uniunii Europene. El însuși candidat al AUR pentru alegerile europarlamentare, Ringo Dămureanu este de părere că, spre exemplu, pentru Valea Jiului trebuie continuată lupta pentru redeschiderea minelor în paralel cu valorificarea la adevăratul potențial a resurselor naturale ale regiunii, care au condus la dezvoltarea acesteia în ultimul veac și jumătate, iar viitorii europarlamentari vor avea, printre altele, misiunea de a face acest lucru.

În plan politic, reprezentanții AUR spun că România are nevoie de reforme profunde, una dintre acestea fiind chiar reforma clasei politice. Astfel, deputatul Ringo Dămureanu spune că AUR a depus deja la Parlament un pachet de legi care să transpună în practică dorința românilor: Parlament cu 300 de membri, reformă administrativă și guvernamentală și alegerea primarilor și chiar a parlamentarilor pentru cel mult două mandate.

La rândul său, Cristian Cațan, liderul AUR Petroșani a vorbit despre nevoia de schimbare la nivelul municipiului Petroșani, subiect asupra căruia vom reveni într-un alt articol.