”Fumurile Petroșaniului”, proiect de cercetare și expoziție foto la Universitatea din Petroșani

”Fumurile Petroșaniului”, proiect de cercetare și expoziție foto la Universitatea din Petroșani

Rezultatele unui amplus studiu de cercetare, realizat de o echipă interdisciplinară de specialiști din Universitatea din Petroșani, în cadrul Contractului de Cercetare CIFC 6 – CCGUEUST, Nr. 4282 din 2023 vor fi prezentate joi, 25 ianuarie 2024 în cadrul unui eveniment care va avea loc la sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani, începând cu ora 12.

Studiul, intitulat „Cercetări comparate de geologie urbană, ecologie umană și studii de trafic cu impact asupra calității aerului în Municipiul Petroșani în contextul decarbonizării zonelor miniere” a fost elaborat de mai mulți specialiști din cadrul Facultății de Mine de la Universitatea din Petroșani.

Tot cu acest prilej, va avea loc și o inedită expoziție de fotografie, axată pe tematica studiului de cercetare amintit, expoziția foto purtând genericul ”Fumurile Petroșaniului”.

Evenimentul este deschis participării tuturor celor interesați de aspectele legate de protecția mediului și calitatea acestuia în zona municipiului Petroșani. Intrarea este liberă.