Membrii AUR din județul Hunedoara vor aprinde lumânări la sediul PSD Deva, în semn de protest față de comasarea alegerilor

Membrii AUR din județul Hunedoara vor aprinde lumânări la sediul PSD Deva, în semn de protest față de comasarea alegerilor

Reprezentanții AUR din județul Hunedoara organizează astăzi un protest în Deva. Aceștia vor aprinde lumânări în fața sediului PSD, reclamând decizia guvernanților de comasare a alegerilor. AUR consideră această decizie nedemocratică.

Conducerea națională a formațiunii politice AUR a criticat în ultimele zile propunerile venite din partea coaliției de guvernare privind comasarea alegerilor din 9 iunie.

„PSD și Ciolacu reinstaurează dictatura în România. Disperați că își vor pierde mandatele și că vor rămâne fără privilegiile de care s-au bucurat zeci de ani, dinozaurii politici din PSD-ul lui Marcel Ciolacu și al lui Ion Iliescu au venit cu ideea comasării alegerilor. Miercuri, 7 februarie, de la ora 18:00, filiala județeană AUR Hunedoara va organiza un protest față de acțiunile abuzive, neconstituționale și ilegale ale PSD. Membri și simpatizanți ai AUR, alături de cetățeni, vor aprinde lumânări în fața sediului PSD din Deva, în memoria democrației pe care Marcel Ciolacu și actuala coaliție au omorât-o”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de partid.

La protestul organizat de filiala județeană AUR Hunedoara vor participa peste 100 de simpatizanți AUR din Valea Jiului.

„AUR se opune acestei decizii a premierului Ciolacu! Primarii actuali sunt folosiți pentru a diminua trendul ascendent al AUR, încălcând legislația în vigoare. Cele două tipuri de alegeri pe care PSD și PNL le vor comasate sunt total diferite. Alegerile europarlamentare au o cu totul altă abordare și strategie față de alegerile locale. Miercuri vom protesta în toată țara, iar sâmbătă ne vom prezenta la Bucuresti pentru un protest masiv împotriva acestei dictaturi. În ceea ce ne priveste pe noi, cei din AUR, îi anunțăm pe români că suntem pregătiți de luptă. Îi așteptăm pe cei care nu sunt cu PSD și PNL să vină cât mai repede alături de noi, fără probleme, fara ranchiună, fara intrigi. Toți cei pe care îi vom pune pe liste vor trebui să treacă prin niște filtre, cum ar fi de exemplu un interviu și alte criterii de eligibilitate. Suntem pregătiți și mergem până la capăt cu ei! Nu este nicio problemă că intrăm în alegerile locale cu 4 luni înainte, deși este total nedemocratic! O să le arătăm însă că nu le merge cu noi!”, a declarat Cristian Cațan, vicepreședinte în Biroul de Conducere Județean AUR Hunedoara și liderul AUR Petroșani, într-o intervenție în direct pe rețelele de socializare.