Bursa Locurilor de Muncă ”Bursa Mărțișorului”, acțiune de succes și la Hunedoara

Bursa Locurilor de Muncă ”Bursa Mărțișorului”, acțiune de succes și la Hunedoara

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat astăzi, la Casa de Cultură din municipiul Deva, în parteneriat cu Primăria Hunedoara, o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă, a treia din seria acțiunii derulate sub genericul ”Bursa Mărțișorului”.

Potrivit informațiilor prezentate de directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța, la acest eveniment au participat 47 de firme din Hunedoara şi din zonă ccare au oferit, în total 555 de locuri de muncă în domenii diferite şi pe niveluri de calificare diferite. ”Au fost convocați conform legii șomerii din evidențele agenției, la eveniment au participat 704 persoane, au fost selectate 214 persoane în vederea angajarii, au fost angajate pe loc 73 persoane. Specialiști AJOFM au acordat servicii de consiliere în carieră elevilor din ultimii ani de liceu/școală profesională prezenti la eveniment! Multumim angajatorilor, persoanelor în căutarea unui loc de muncă și a oficialităților prezente la eveniment”, a declarat Georgeta Angelica Tomuța.

La evenimentul de la Hunedoara au fost prezenți, subsecretarul de stat Gal Francisc Oscar din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian și primarul municipiului Hunedoara, dan Bobouțanu. Acesta din urmă a dorit să discute atât cu angajatorii cât cu participanţii, printre aceştia numărându-se şi câţiva elevi de liceu, iar la final, a declarat: „Vreau să felicit conducerea AJOFM Hunedoara, pentru că ceea ce vedem azi nu s-a întâmplat doar azi, aici. Astfel de evenimente s-au derulat şi în anii trecuţi, la Hunedoara. Era nevoie ca această bursă să se desfăşoare şi la Hunedoara astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să meargă în reşedinţa de judeţ pentru a vedea dacă pot găsi un loc de muncă. Au fost prezente şi persoane fără un loc de muncă, au fost şi persoane care vor să-şi schimbe locul de muncă. Îmbucurător este faptul că sunt foarte mulţi angajatori prezenţi, care oferă peste 550 de locuri de muncă. Este încă o dovadă că, în Hunedoara, apar şi noi angajatori, pe lângă cei deja cunoscuţi de toată lumea. Şi vor continua să apară, dacă ne gândim doar la investiţiile care se pregătesc, de exemplu, pe b-dul Traian din Hunedoara, sau la intrarea în oraş.”

Următoarea bursă a locurilor de muncă în Hunedoara va avea loc, cel mai probabil, în data de 17 mai 2024 şi va fi completată şi de o sesiune de orientare în carieră oferită în principal tinerilor din licee.