UDMR Hunedoara a validat candidaturile pentru alegerile locale

UDMR Hunedoara a validat candidaturile pentru alegerile locale

Consiliul Reprezentaților Județeni (CRJ) ai UDMR Hunedoara a validat listele de candidați pentru Consiliul Județean Hunedoara și listele pentru consiliile locale din județ. Dr. Máté Márta, actual consilier județean și fost inspector școlar general adjunct, este candidatul UDMR pentru funcția de președinte al CJ Hunedoara și conduce lista candidaților pentru forul județean, fiind urmată de președinții organizațiilor locale ale UDMR, respectiv Ferenczi István – Hunedoara, Kutasi Csaba – Petroșani, Benedekfi Dávid – Lupeni și Pogocsán Ferdinánd – Deva.

”În 9 iunie, vom cere sprijinul comunității pentru candidații UDMR. Ne prezentăm în fața comunității noastre din județ cu trei mari obiective. Vrem să contribuim la dezvoltarea județului, prin proiecte în beneficiul tuturor cetățenilor județului, vom continua să acționăm pentru consolidarea comunității maghiare din județ în plan cultural, dar și în domeniul educației în limba maternă și vom sprijini cultele maghiare. Vom contribui la realizarea echilibrului politic la nivel local și județean. Sprijinul și încrederea comunității au fost întotdeauna busola care ne-a orientat în munca noastră”, a declarat președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, europarlamentarul Iuliu Winkler.

CRJ Hunedoara a validat și o parte din listele de candidați locali. Astfel, lista pentru Consiliul Local Deva  este condusă de Pogocsán Ferdinánd, actual viceprimar, urmat de Domokos Balázs și Borsai Zoltán; lista pentru Consiliul Local Hunedoara este condusă de Ferenczi István, liderul organizației locale, urmat de dr. Bende Barna și Suta Blanka; la Petroșani, lista pentru consiliul local este condusă de Kutasi Csaba, liderul organizației locale a UDMR, urmat de Bogdán Ildikó; la Lupeni, în fruntea listei pentru consiliul local este Benedekfi Dávid, președintele filialei locale a UDMR, urmat de Antal Amália.