Toma Coconea participă la concursul internațional X-Pyr 2024

Toma Coconea participă la concursul internațional X-Pyr 2024

Apreciatul sportiv petroșenean Toma Coconea va fi prezent, în acest an, pe lista participanților la competiția de anduranță ,”X-Pyr 2024” în care provocarea sportivă constă în traversarea pe jos sau în aer, cu parapanta, a Munților Pirinei din Spania, care separă pensinsula iberică de Franța.

În acest ambițios concurs mondial, Toma Coconea va fi însoțit de Marcus Clenci, prieten și atlet român stabilit în Austria, cel care i-a fost de altfel suporter secund și în cadrum competiției Red Bull X-Alps 2023.

În vederea participării sale la X-Pyr 2024”, Toma Coconea a început deja pregătitirile, acasă, în Parâng. ”Mă concentrez intens pe antrenamentele fizice, dar vin și cu o veste și pentru potențialii mei sponsori. Voi zbura cu o aripă nouă, pe care doar ce am primit-o. La acest moment, ea este neinscripționată. Dacă vă doriți să mă susțineți, iar logo-ul vostru să apară pe una dintre fețele aripii atât la X-Pyr, cât și după, pentru o mai lungă perioadă de timp, vă rog să mă contactați, fie într-un mesaj privat, fie pe Whatsapp, la numărul +40735998812. Vă mulțumesc”, a spus Toma Coconea.

Ediția din acest an a ”X-Pyr 2024” va începe pe 23 iunie. Obiectivul sportivilor este traveresarea Pirineilor, de la Vest la Est, din stațiunea Biscay până la Marea Mediterană, pe jos sau în zbor, cu parapanta, sportivii având la dispoziție doar o săptămână pentru parcurgerea întregului traseu.