Guvernul României are un nou reprezentant în fruntea Instituției Prefectului județului Hunedoara

Guvernul României are un nou reprezentant în fruntea Instituției Prefectului județului Hunedoara

Guvernul României a luat act, în ședința din 11 aprilie 2024, de demisia din funcția de prefect al județului Hunedoara a lui Petru Călin Marian și a decis eliberarea acestuia din această demnitate publică.

Petru Călin Marian a demisionat de la conducerea Instituției Prefectului județului Hunedoara datorită faptului că este angajat în competiția electorală pentru alegerile locale de la 9 iunie 2024, în care candidează pentru funcția de președinte ale Consiliului județean Hunedoara din partea PNL. Potrivit legii, înscruerea în competiția electorală este incompatibilă cu cea de demnitar numit la nivel de conducere în cadrul prefecturilor, motiv pentru care prefectul Petru Călin Marian a fost obligat să demisioneze.

Tot în ședința din 11 aprilie 2024, Guvernul României a decis numirea în funcția de prefect al județului Hunedoara a doamnei Florina Doris Visirin, la propunerea PNL.

De profesie jurist, Florina Doris Visirin a îndeplinit până la acest moment calitatea de secretar al Primăriei municipiului Deva, anterior acestei funcții în administrația publică fiind avocat, membru al Baroului Hunedoara. Florina Doris Visirin este prima femeie care îndeplinește funcția de prefect al județului Hunedoara.