Caravana ”Acasă regăsit” a ajuns și la Petroșani, dăruind șansa unor copii care au părinți plecați în străinătate să se regăsească de sărbători

Caravana ”Acasă regăsit” a ajuns și la Petroșani, dăruind șansa unor copii care au părinți plecați în străinătate să se regăsească de sărbători

Astăzi a ajuns la Petroșani Caravana „ACASĂ REGĂSIT”, proiect derulat de Vola.ro, una dintre celem mai mari agenții de voiaj din România, în parteneriat cu asociația The Social Incubator.  Prin intermediul acestui proiect se oferă bilete de avion gratuite părinților pentru a veni în țară sau copiilor pentru a-și vizita părinții aflați, la muncă, în străinătate.

Migrația economică este o realitate tristă cu care se confruntă multe familii și care lasă urme adânci în procesul de dezvoltare a copiilor rămași în țară. În ultimul an, peste 500.000 de copii au experimentat efectele de pe urma fenomenului migrației, având cel puțin un părinte plecat la muncă în afara țării. Revederile se întâmplă rar, o dată pe an sau chiar la intervale mai mari de timp, întrucât cei mai mulți părinți preferă să trimită banii câștigați din greu înapoi în țară decât să îi cheltuie pe transport. În această situație sunt peste o jumătate de milion de copii care au cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate.

De aceea, organizatorii Caravanei fac apel public la copiii și tinerii vulnerabili, la părinții plecați la muncă în străinătate, dar și la membrii familiei rămași în țară pentru a se înscrie în programul ”Acasă Regăsit” și a beneficia astfel de ajutorul pus la dispoziție. Beneficiarii programului Acasă Regăsit vor avea la dispoziție bilete de avion dus-întors, precum și  servicii de transfer, asigurare și alte acte de călătorie, oferite de Vola.ro, către și dinspre localități de pe teritoriul Uniunii Europene și Marea Britanie. Înscrierea în program se poate face online pe tot parcursul anului, pe site-ul www.acasaregasit.ro, sau în persoană, prin intermediul Caravanei Acasă Regăsit.

La Petroșani, peste 80 de copii care au părinți plecați în străinătate au fost prezenți la întâlnirea cu reprezentanții Caravanei ”Acasă Regăsit”, întâlnire care a fost găzduită la Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani.

La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care le-a mulțumit celor de la Vole.ro pentru că au acceptat să includă și Petroșaniul printre cele 4 localități din zona de sud-vest a României ce vor beneficia de acest program. ”Am fost prezent astăzi în sala de marmură a primăriei Petroșani, împreună cu tineri de la liceele din municipiul nostru, la evenimentul de prezentare a modului cum vor fi oferite aceste bilete în mod gratuit celor care se înscriu în această campanie. Am rugat personal reprezentanții Vola să ofere cât mai multe bilete gratuite tinerilor din Petroșani sau părinților lor pentru a oferi șansa cât mai multor familii să se reunească. Deja, mulți părinți care au fost plecați în străinătate au ales să se întoarcă acasă, la Petroșani, un oraș în plină dezvoltare unde, în ultimii ani, s-au creat multe locuri de muncă și oportunități pentru toți cei care doresc să muncească și să trăiască decent acasă, alături de copii si de părinți. În urmă cu doar câteva luni Dedeman a angajat 130 de oameni iar, în aceste săptămâni se lucrează intens pentru finalizarea unei noi investiții moderne ce va crea peste 100 de noi locuri de muncă. O șansă în plus pentru cei care vor să se întoarcă acasă”, a declarat priamarul Tiberiu Iacob Ridzi.

„Acasă Regăsit este un proiect născut din inimă, din dorința de a alina, măcar puțin, dorul familiilor despărțite de mii de kilometri. Mai mult, este o călătorie a sufletului pe care mă bucur nespus că avem ocazia să o ducem la următorul nivel, după un debut de succes.Am pornit din nou prin țară într-o nouă ediție a Caravanei pentru a cunoaște poveștile copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și a încuraja înscrierile în program. Noutatea acestei ediții sunt atelierele de sprijin emoțional, pe care le organizăm împreună cu experții noștri în consiliere și dezvoltare personală. Tot acum, avem bucuria de a o prezenta pe Bianca, ambasadorul nostru și primul beneficiar al Caravanei de anul trecut, care își va deschide inima în fața oamenilor pentru a duce mai departe misiunea Acasă Regăsit. Ne dorim să ajutăm cât mai mulți beneficiari să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în sufletul lor, pentru a putea gestiona eficient această realitate”, a declarat Elena Marin, CSR Manager & Marketing Specialist, Vola.ro.

Prin înscrierea în program, familiile separate de condițiile economice se pot bucura de transport gratuit pentru a petrece timp de calitate împreună.