Angajamentul Lions, ”We Serv!” prinde viață în noul club Lions-Straja de la Lupeni

Angajamentul Lions, ”We Serv!” prinde viață în noul club Lions-Straja de la Lupeni

Acolo unde există oamenii care vor cu adevărat să vină în sprijinul semenilor, dar și al comunităților cărora le aparțin, ”We Serv!”, angajamentul clubului mondial ”Lions” este mai mult decât o simplă oportunitate. Angajamentul de a servi unor cauze sociale, dar și civice, educaționale, culturale este, de mulți ani, o realitate a activităților desfășurate cotidian de cei care au pus bazele și care fac parte din Clubul Lions Via Regis, înființat în Valea Jiului și afiliat organizației intermaționale Lions, care numără în prezent peste un milion de membri în întreaga lume.

Succesul activităților derulate în această regiune a adus tot mai mulți oameni, dornici să îmbrățișeze idealurile Lions, să poare cu mândrie insigna, stindardul și celelalte însemne ale apartenenței lor la acest grup și să desfășoare noi și noi activități în folosul oamenilor și comunităților. Acest lucru a stat la baza necesității înființării unui al doilea club Lions în Valea Jiului, al cărui ”botez” a fost consemnat în aceste zile la Lupeni.

Clubului Lions Lupeni Straja a fost chartat în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, 17 aprilie 2024, în elegantul foaier al Palatului Cultural ”Minerul” din municipiul Lupeni în prezența unor lideri ai organizației, precum: Marin Florin Ilieș – guvernatorul Districtului Lions 124 din România, Ion Antonio Tache – GMTC al districtului, Adrian Stroia – preṣedintele Clubului Lions Petroṣani Via Regis, dar și a unor personalități ale vieții publice din regiunea Văii Jiului. La eveniment au participat de asemenea senatorul Cristian Resmeriță, care a primit însemnele LIONS, viceprimarul Iacob Mesaroș, alți invitați care au dorit să fie parte a acestui proiect care se derulează sub semnul prieteniei, înțelegerii, empatiei, comunicării, toleranței și întrajutorării.

Clubul Lions Lupeni Straja numără pentru început 23 de membrii, preşedintele fondator fiind ec. Mihaela Cazacu. Membri noului club au primit insignele și fanionul care le atestă aparteneța la acest grup, într-o festivitate condusă chiar de Guvernatorul Districtului Lions 124 din România, profesorul hunedorean Marin Florin Ilieș. Ei și-au propus în primul rând să fie activi în viața comunității, să încheie parteneriate cu companii și voluntari, să încurajeze oamenii să servească comunitatea lor, să încurajeze eficienṭa, să promoveze standarde etice ridicate, de la profesionalism și prietenie, la educație și solidaritate, toate acestea sub sloganul ,,We serve”!

„Noi, Leii putem schimba vieți prin servicii și prin creșterea numărului de membri. Cu cât creștem mai mult, cu atât putem oferi mai mult comunităților noastre. De aceea am acceptat şi ne-am angajat în Misiunea 1.5 cu scopul de a ajunge la 1,5 milioane de membri ȋn ȋntreaga lume, până în 2027. Astfel, vom putea să satisfacem mai bine nevoile în creștere ale comunităților noastre și să servim mai mulți oameni ca niciodată. Cu toate că angajamentul asumat este realizat ȋn districtul nostru, munca noastră pentru creşterea numărului de membri va continua. Misiunea 1.5 este șansa noastră de a arăta lumii, prietenilor noștri Lei și, cel mai important, nouă înșine, de ce contăm atât de multˮ a declarat Marin Florin ILIEŞ – Guvernatorul Districtului Lions 124 România.

Mihaela Cazacu, președintele Clubului Lions Lupeni Straja spune că întâlnirea prilejuită de chartarea noului club Lions din Valea Jiului a fost un eveniment elegant, organizat sub semnul prieteniei, înțelegerii, empatiei, comunicării, toleranței și întrajutorării, care a adus ȋmpreună membri Lions, voluntari și lideri ai autorităṭii locale. ”Este o bucurie pentru noi, toți cei care am reușit să punem bazele unui nou Club Lions în Valea Jiului, în dorința de a fi și mai aproape de oameni și de nevoile comunităților din care facem parte. le mulțumesc tuturor celor care ni s-au alăturat în acest proiect, dar și celor care ne-au sprijinit pentru a putea face acest pas important. Mulṭumiri ṣi felicitări alese adresăm Guvernatorul Districtului Lions 124 România. Marin Florin Ilie, PDG Ion Antonio Tache – GMTC pentru oficierea chartării, membrilor Clubului Lions Lupeni Straja ṣi membrilor Clubului Lions Petroṣani Via Regis – clubul sponsor, pentru inițiativa de a ȋnființa acest nou club! Mulțumiri PR Cosmin Kiss – ghidul Lions al noului club și Adrian Stroia – preṣedintele Clubului Lions Petroṣani Via Regis !”, a declarat Mihaela Cazacu, președintele Lions Club Lupeni Straja.