Pod peste Prut, cu spectacole ale dramaturgului petroșenean Valeriu Butulescu

Pod peste Prut, cu spectacole ale dramaturgului petroșenean Valeriu Butulescu

Două dintre cele mai noi și, în același timp, cele mai apreciate spectacole dramaturgice ale scriitorului petroșenean Valeriu Butulescu sunt prezentate, în acest sfârșit de săptămână, la Cluj Napoca, respectiv la Cahul. ”Nu știu dacă e o simplă întâmplare sau încă un semn faptul că piesele mele se joacă în acest week-end în ambele state româneşti, pe care Prutul încă se încăpăţânează să le despartă… Dar sunt deosebit de onorat de această situație și sper ca publicul să se bucure de aceste spectacole de românism autentic”, nea declarat maestrul Valeriu Butulescu.

La Cluj Napoca, spectacolul ”Nesfârșitul Brâncuși” este prezentată vineri, 19 aprilie 2024 la sala Cinema ”Dacia”, în varianta montată de regizorul Ioan Batinaș cu echipa de actori a Teatrului Sublim Art din Brașov, după piesa ”Infinitul Brâncuși” scrisă de Valeriu Butulescu.

Peste Prut, la Cahul, Teatrul Republican Muzical-Coregrafic ”Bogdan Peticeicu Hașdeu” prezintă o nouă reprezentația a spectacolului ”Povestea neamului frumos”, într-o excepțională montare scenică a piesei omonime ce aparține dramaturgului din Valea Jiului, sub regia scenică a lui Boris Melinti.