Trofeul ”Lira cu briliante” a fost câștigat de saxofonistul Bogdan Mihăilă

Trofeul ”Lira cu briliante” a fost câștigat de saxofonistul Bogdan Mihăilă

Peste 100 de concurenți din toată țara și din Valea Jiului s-au întrecut, la sfârșitul săptămânii, în cadrul Festivalului Național Lira cu Briliante, eveniment organziat de Asociația culturală ”Lirica” la Petroșani, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani.

Sala de marmură a Primăriei, locul de desfășirare a evenimentului, a devenit una neîncăpătoare, în fiecare din cele trei zile ale maratonului artistic de la ediția a VII-a a Festivalul Național Lira cu Briliante.

Misiunea membrilor juriului a fost una dificilă, în evaluarea concurenților, ale căror performanțe artistice s-au dovedit a fi pe măsura telentului dar și a bunei pregătiri demonstrate de aceștia. Juriul a decis însă că trofeul ”Lira cu briliante” i se cuvine tânărului artist din Valea Jiului, Bogdan Mihăilă, saxofonist pregătit cu migală de inimosul prof. Tiberiu Coconeț. De asemenea, juriul a acordat și un trofeu junior, care i-a revenit lui Nickolas Constantinescu.

”Cu bucurie și recunoștință îmi exprim fericirea și privilegiul de a fi câștigător al trofeului acestui festival. Vreau să-i mulțumesc mai ales domnului profesor Tiberiu Coconet pentru susținerea, răbdarea, încrederea și munca depusă alături de mine. Sunt profund recunoscător juriului pentru premiul acordat. Mulțumesc, de asemenea, doamnei Jana Coconet pentru permanenta apreciere, susținere și pentru cuvintele frumoase rostite la adresa mea. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc părintilor mei pentru susținerea și încrederea pe care mi-o arată de fiecare dată și le sunt recunoscător pentru că m-au îndrumat pe aceasta cale a muzicii folclorice”, aspus Bogdan Mihăilă, laureatul ediției din acest an a Festivalului ”Lira cu briliante”.

Prezent la deschiderea festivalului, primarul municipiului Petroșani a remarcat din nou activitatea desfășurară de familia Tiberiu și Jana Coconeț în cadrul Asociației Culturale ”Lirica” din Petroșani, preciind efortul organizatoric al acestora în derularea unor evenimente culturale de promovare a folclorului și a culturii muzicale în general, dar și participarea tinerilor artiști la evenimentele publice din comunitatea locală a Petroșaniului. ”Vă felicit pentru tot ceea ce faceți, pentru felul în care sprijiniți copiii și tinerii talentați în cadrul unor astfel de evenimente competiționale care au devenit o frumoasă tradiție îăn comunitatea noastră. Vă asigur de întreaga mea considerație și vă garantez că administrația publică sprijină și va sprijini întotdeauna organizarea unor evenimente de acest fel, care au în centrul atenției, acești minunați copii și tineri. Felicitări, câștigătorilor! Felicitări, organizatorilor!”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Festivalul ”Lira cu briliante” a constituit nu doar o competiție artistică reușită, ci și un spectacol folcloric deosebit de frumos, apreciat ca atare de toți cei prezenți. În cadrul acestuia au susținut recitaluri artiști precum: Tudor Sima, Daria Dănilă, Rebeca Negoi (la fluier), Cepoi Melek (la fluier), Ansamblul ”Piatra Crinului din Parâng” (în prima zi a festivalului), Negoi Rebeca (piese de muzică ușoară), Cepoi Melek Teofana (la nai), Mojoatcă Elena, Andreea Şilochi, Negoi Rebeca (piesă de muzică ușoară la saxofon), Cristi Bengulescu, Daria Dobriceanu, Ilie Dură (în cea de-a doua zi a festivalului), respectiv Remus Hoșescu, Cepoi Melek, Rebeca Negoi, Elena Mojoatcă, Elena Lorena Potârcă, Sița Novac, George Farcaș, Andrei Ititesc, Maria Dan Păucean.

Tuturor, felicitări!