Județul Hunedoara, singurul în care CJH deschide două noi muzee

Județul Hunedoara, singurul în care CJH deschide două noi muzee

Ziua Internațională a Muzeelor, sărbătorită la 18 mai, aduce în atenție și o premieră absolută în România, mai exact în județul Hunedoara unde sunt aproape de finalizare două muzee noi-nouțe!

Performanța aparține Consiliului județean Hunedoara, care este singura instituție de acest fel din România care a investit în amenajarea unoi nou muzee, care-și vor deschide porțile în cursul acestui an.

Administratorul public al județului Hunedoaram Costel Avram, spune că CJH are și din această perspectivă, motive de a sărbători cu bucurie și cu mândrie această zi dedicată activităților muzeale.

”În județul Hunedoara Consiliul Județean finalizează lucrările de amenajare complexă pentru două noi muzee: Muzeul Civilizației Dacice din Orăștie și Castelul Nopcsa din Săcel! Sunt două obiective turistice care se vor adăuga celor multe care există în județul Hunedoara. Două obiective turistice care vor fi în curând de referință la nivel național. Îi rog pe cei ce spun, când se referă la Consiliul Județean Hunedoara, că nu a făcut nimic, să-și amintească și de aceste două noi muzee. Las aici și fotografii, să le vadă – foarte probabil că mulți dintre ei nu au trecut vreodată pragul vreunui muzeu”, a declarat Costel Avram

Acesta a mai precizat că Muzeul Civilizației Dacice este amenajat într-o clădire complet reabilitată prin parteneriatul CJH – Primăria Municipiului Orăștie, iar Castelul Nopcsa din Săcel este complet reabilitat și a fost salvat de la ruinarea completă prin fonduri guvernamentale obținute în anul 2019 de – pe atunci – deputatul PSD Laurențiu Nistor, actualul și viitorul Președinte al Consiliului Județan Hunedoara!

Pe lângă aceste obiective muzeale, prin cele două instituții specializate în administrarea patrimoniului istoric, cultural și tradițional al județului – Muzeul Civilizației Dacice și Romane respectiv Direcția de Administrare Monumente și Promovare Turistică – Consiliul județean Hunedoara patronează și alte obiective muzeale aflate pe teritoriul județului Hunedoara.