Alpinistul Adrian Ahrițculesei, premiat în ședința de plen a Consiliului județean Hunedoara

Alpinistul Adrian Ahrițculesei, premiat în ședința de plen a Consiliului județean Hunedoara

Ședința CJH de la finalul lunii mai a fost marcată de încă un moment festiv de excepție, prilejuit de acordarea unei ”Diplome de Excelență” din partea forului legislativ județean pentru alpinistul din Petroșani, Adrian Ahrițculesei și managerul său sportiv, Ștefan-Adrian Jurca.

Alpinistul hunedorean, Adrian Ahrițculesei, a reușit o performanță extraordinară: a cucerit, în data de 17 mai, cel mai înalt vârf din lume, vârful Everest.

Diploma, însoțită și de un premiu în bani, i-a fost înmânată de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, la începutul ședinței CJ Hunedoara, în baza votului unanim al consilierilor județeni.

„Îl felicit pe Adrian pentru această reușită extraordinară și îi mulțumesc pentru promovarea pe care o face în exterior județului Hunedoara și țării noastre. Expediția internațională organizată în cursul acestei luni, încununată de succes prin cucerirea vârfului Everest, după o ascensiune dificilă, în condiții de vreme nefavorabilă, a fost cea mai recentă activitate a sa pentru care merită toate laudele și aprecierile”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Alpinistul Adrian Ahrițculesei, născut în Petroșani, este o personalitate recunoscută pe plan național și internațional și a primit numeroase distincții și medalii pentru activitatea sa în acest domeniu și pentru promovarea pe care o face județului nostru peste tot în lume. Adrian Ahrițculesei, tânăr alpinist din Petroșani, este la această oră cel mai titrat alpinist hunedorean. El a încheiat cu succes și Traseul celor 7 vulcani, iar în urmă cu foarte puține zile, a reușit să urce pe cel mai înalt vârf al lumii, Everest!

Pentru aceste merite deosebite, în cursul anului trecut, Consiliul Județean Hunedoara i-a conferit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara.