Respect pentru electoratul Văii Jiului și județului Hunedoara din partea liderilor naționali ai PSD!

Respect pentru electoratul Văii Jiului și județului Hunedoara din partea liderilor naționali ai PSD!

”Și în această campanie electorală, dar nu numai în campania electorală, singurii lideri politici de la nivel național care au arătat respect și sprijin real pentru Valea Jiului sunt liderii PSD!” Afirmația aparține primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care a ținut astfel să evidențieze faptul că, în toată această campanie electorală de 30 de zile, PSD este singura formațiune politică din care o parte dintre cei mai importanți lideri politici naționali au fost prezenți la întâlnirea cu alegătorii din județul Hunedoara și, în mod special din Valea Jiului, demonstrând astfel nu doar o susținere reală și puternică pentru candidații propuși de PSD pentru funcțiile de primar sau pentru candidatul PSD pentru funcția de președinte al CJH, Laurențiu Nistor, ci o cuvenită formă de respect pentru întregul electorat din acest important județ al țării.

Fostul premier Mihai Tudose, europarlamentarul social-democrat care deschide lista PSD-PNL pentru alegerea viitorului Parlament European, dar și Marian Neacșu, vicepremier și ”mână dreaptă a primului ministru Marcel Ciolacu” au fost astăzi oaspeții Văii Jiului. Aceștia s-au întâlnit la Lupeni cu susținători ai candidaților PSD și cu simpatizanți ai acestei formațiuni politice veniți din toată Valea Jiului pentru a-i întâmpina într-un miting electoral așa cum puține se mai pot vedea astăzi în România, după cum au recunoscut și cei doi oaspeți. În prima parte a zilei, cei doi lideri politici au avut o serie de întrevederi cu patronatul investitorilor de la Mintia-Deva, dar și cu liderii Sindicatului Muntele din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului, la Petroșani.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a ținut să reamintească faptul că însăși continuitatea activității sectorului minier și energetic în Valea Jiului este rezultat al demersurilor pe care liderii PSD din Valea Jiului, împreună cu liderii PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor și Cristian Resmeriță le-au făcut cu responsabilitate și cu recunoștință față de minerii Văii Jiului.

”Ne-am reîntâlnit astăzi cu domnul Darius Cîmpeanu și cu liderii Sindicatului Muntele și ne-au spus că noil cei din PSD, suntem cei mai importanți oameni pentru mineri și pentru locuitorii Văii Jiului pentru că nu am lăsat să fie pus lacătul pe complexul energetic din Valea Jiului. Eu vreau să vă spun că nu doar că nu am lăsat să întâmple așa ceva, ci chiar am găsit soluții și am adoptat legi, în Guvern și în Parlament, împreună cu președintele Marcel Ciolacu și întreaga echipă PSD,  care să asigure continuitatea sectorului energetic în Valea Jiului și în județul Hunedoara. Am înființat noul Complex Energetic Valea Jiului și i-am asigurat finanțarea necesară! Am discutat astăzi cu investitorul care a cumpărat Mintia și care deja a început aici investițiile într-unul din cele mai mari proiecte energetice derulate în țara noastră. Mi-au spus că acest proiect va genera o dezvoltare pe orizontală, cu efecte benefice care se vor resimți și aici, în Valea Jiului. Iar toate acestea au fost posibile datorită liderilor politici de aici, primarilor de aici care au realizat deja investiții în modernizarea infrastructurii ca pas esențial în atragerea de investitori și mai ales oamenilor de aici care sunt alături de PSD și care sunt, de fapt, motorul care pune în mișcare forța partidului nostru”, a spus Marian Neacșu, viceprim-ministru al Guvernului condus de Marcel Ciolacu.

Zecile de milioane de euro care au ajuns în toate orașele și municipiile din Valea Jiului și care au permis administrațiilor locale să se dezvolte, să modernizeze drumuri, școli, spitale și să aducă Valea Jiului mai aproape de Europa sunt, în opinia primarului Lucian Resmeriță, lucruri care se datorează în partea și eurparlamentarului PSD Mihai Tudose, un adevărat prieten al Văii Jiului, lucru pe care, de altfel, l-a recunoscut și acesta. ”Colegii din Sindciatul Muntele mi-au spus astăzi că își aduc și acum aminte de faptul că, am fost singurul premier care a venit aici să le cunoască problemele și să caute soluții pentru acestea, fără să fie nevoie pentru asta de vreo grevă sau altă situație nefericită. Astăzi am asistat aici, la Hunedoara, la un alt moment extraodinar: debutul unei investiții de un miliard și jumătate de euro într-un singur obiectiv industrial: centrala de la Mintia. Este o sumă imensă și, cred, de neegalat în următorii ani. Este un pariu câștigat de PSD, pentru oamenii de aici de către lideri precum domnul Laurențiu Nistor. Veți vedea că această investiție uriașă va face pui, în zeci de alte făbricuțe conexe iar acest lucru se va regăsi și aici, în Valea Jiului. Am deosebită încredere în primarii de aici, ca și în domnul Nistor la CJH, pentru că îi cunosc și, chiar dacă ”mi-au mâncat zilele” cu insistențele lor pentru proiectele din această zonă, le sunt recunoscător, deoarece au făcut totul pentru oameni. Niciodată nu au solictat la partid sau în Guvern ceva personal, totdeauna au cerut lucruri utile și necesare pentru oamenii care i-au ales, care ne-au ales. Vă invit să țineți în continuare stindardul la fel de sus, să continuați cu aceeași fidelitate și ambiție campania electorală, pentru că aveți ce le spune și ce arăta oamenilor și nu e cazul să ne îmbătăm cu apă rece acum, în ultimele zile de campanie, pentru ca apoi să ne întrebăm oare unde am greșit de am obținut numai 70% din voturile oamenilor”, a spus eurodeputatul Mihai Tudose.

Alături de cei doi lideri naționali ai PSD, au fost prezenți astăzi la mitingul electoral de la Lupeni, recunoscut deja drept un pol al succesului politic al social-democraților din România, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – Natalia Elena Intotero, președintele CJH – Laurențiu Nistor, senatorul Cristian Resmeriță, deputatul Ilie Toma, primari, consilieri locali și județeni, candidați ai PSD în alegerile locale de la 9 iunie. Cu toții, animați de dorința recunoștinței față de electoratul din Valea Jiului care s-a convins deja de multă vreme că PSD este singurul partid care pune ”Pe primul loc oamenii!”.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group