Monica Iacob Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte de Casație și Justiție

Monica Iacob Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte de Casație și Justiție

Potrivit unei decizii luate miercuri, 5 iunie 2024 de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), cazierul Monicăi Iacob Ridzi a fost șters, acesta fiind reabilitată de instanța supremă, în urma unei cereri în acest scop făcută chiar de către fostul parlamentar și ministru din Valea Jiului.

Aceasta apreciază că decizia magistraților de la Curtea Supremă este „un act de dreptate după 15 ani de suferință”. În opinia acesteia, dezvăluirile din ultimele zile care apar în „dosarul generalilor” la televiziunile naționale, arată cât se poate de evident modul în care se fabricau, în urmă cu 15 ani, multe din dosarele penale, aceasta fiind convinsă că și dosarul „2 Mai”, în care a fost anchetată și condamnată ar fi fost un astfel de demers de culise.

”Deși atât eu, cât și mulți alții știu că tot ce mi s-a întâmplat a fost o mare nedreptate, am ales să tac și să-mi duc crucea cu decență. Am respectat deciziile instanței tocmai în semn de respect față de actul de justiție, înțelegând că în justiție pot apărea și erori judiciare”, a declarat Monica Iacob Ridzi.

Odată cu această decizie a Curții Supreme, Monica Iacob Ridzi își recapătă practic toate drepturile civile care îi fuseseră suspendate, astfel încât în spațiul public au și apărut deja o serie de speculații cu privire la o revenire a acesteia pe scena politică, poate chiar din toamna acestui an, la alegerile parlamentare. Monica Iacob Ridzi neagă însă toate aceste discuții și spune că nu mai este interesată deloc de viața politică și nici de o revenire pe scena publică. „Adevărul este că, în ultimii ani, pe mine m-a interesat mai puțin scena politică și mai mult familia mea. Mi-am dedicat, prioritar, timpul și activitatea mea, copiilor mei, mamei mele, familiei mele. Îmi doresc ca și în perioada următoare să-mi păstrez aceste priorități, fără implicare în activitatea politică sau în viața publică. Nu vreau să candidez, așa cum se speculează. Vreau doar să fiu lăsată în pace!”, a declarat Monica Iacob Ridzi.

În altă ordine de idei, aceasta nu ascunde faptul că a primit vestea ștergerii cazierului său judiciar într-un moment în care alți manipulatori mediatici și politici încearcă să inducă, prin minciună, dezinformare și atac suburban la adresa sa, a soțului său, a familiei sale, falsa idee că ar fi coordonator al campaniei electorală a primarului Tiberiu Iacob Ridzi, care candidează pentru un nou mandat de primar al municipiului Petroșani, din partea PSD. ”Este complet neadevărat! – spune Monica Iacob Ridzi. Adevărul este că soțul meu are și experiența, și rezultatele, și viziunea necesară pentru a duce el însuși o campanie electorală cu succes. Din păcate, în ultimul timp, oameni care nici măcar nu mă cunosc sau chiar dacă mă cunosc, mă denigrează cu intenție, crezând că astfel îl vor afecta pe soțul meu în alegeri. Este absolut incredibil și, mai ales, incalificabil, modul abject în care pe rețele de socializare și în presă, este atacat în modul cel mai josnic și barbar nu doar soțul meu și echipa politică a acestuia, ci și eu, mama mea, socrii mei, rudele noastre apropiate și alți oameni care ne sunt alături.”

Monica Iacob Ridzi a mai precizat că „hărțuirea constantă la adresa mea a fost o încercare grea dar am rămas fermă în principiile și credința mea, alegând să tac ori de câte ori am fost acuzată pe nedrept, fiind convinsă că mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală. Știu că oamenii din Petroșani ne cunosc și că astfel de atacuri nu-și ating scopul electoral sau de orice altă natură, însă modul acesta rudimentar, barbar în care unii competitori și susținătorii lor varsă de-a valma valuri de ură, de minciună, de dezinformare, de răutate, de mârșăvie, devine unul doar de neînțeles. Chiar dacă acesta nu scoate la iveală decât lipsa de etică și de caracter și slaba pregătire politică a celor care proliferează astfel de atacuri la persoană și familie, în lipsa unor argumente electorale firești, generatoare de dezbatere privind administrația publică și programele electorale ale candidaților și echipelor politice.”