Monumente istorice de top vor fi prezentate de DGAMPT Hunedoara la Târgul European al Castelelor

Monumente istorice de top vor fi prezentate de DGAMPT Hunedoara la Târgul European al Castelelor

Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, participă la cea de-a noua ediție a Târgului European al Castelelor, care se va desfășura în perioada 7 – 8 iunie 2024 la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara.

Devenit deja tradiție, Târgul European al Castelelor este organizat anual de Primăria Municipiului Hunedoara împreună cu Muzeul Castelul Corvinilor și reunește zeci de expozanți. Fiind conceput sub forma unui târg de turism, evenimentul își propune să pună în lumină frumusețea și importanța culturală a castelelor, cetăților, palatelor și monumentelor istorice participante.

Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara asigură administrarea siturilor Sarmizegetusa Regia, Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și Bănița, realizări excepționale ale civilizației dacice, cu o valoare culturală inestimabilă, parte a patrimoniului mondial UNESCO.

După cum este cunoscut, Cetățile Dacice din Munții Orăștiei au câștigat recent titlul de „Destinația anului 2024” la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”, asemenea Muzeului Castelul Corvinilor, laureat al unui titlu similar la o altă categorie.

Directorul DGAMPT Hunedoara, Radu Barb apreciază că prin participarea la Târgul European al Castelelor, DGAMPT Hunedoara își propune creșterea notorietății monumentelor istorice, precum și a celorlalte obiective și atracții turistice din județ, multe dintre acestea aflându-se în administrarea instituției noastre.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 7 iunie 2024, începând cu ora 10:00.