Florentina Iușco, de la CSM Deva, singurul sportiv hunedorean care participă la „europenele” de atletism

Florentina Iușco, de la CSM Deva, singurul sportiv hunedorean care participă la „europenele” de atletism

În perioada 7-12 iunie Stadio Olimpico din Roma găzduiește cea dea XXVI-a ediție a Campionatelor Europene de atletism în aer liber pentru seniori. La această prestigioasă competiție participă 1.559 de atleți (761 la feminin și 798 la masculin) din 48 de țări, printre care și România.

Delegația țării noastre are în componență 23 de sportivi, dintre care 15 la feminin și 8 la masculin. Printre atleții ce vor reprezenta România la Roma se numără și Florentina Iușco, de la CSM Deva. Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe va lua startul în două probe, cea de triplu salt și cea de săritură în lungime.

Florentina Iușco va debuta în competiție chiar în prima zi a „europenelor” de la Roma, când va evolua în calificările la triplusalt. În acest sezon Florentina Iușco are al optulea rezultat continental, un 14,25, care reprezintă personal – bestul atletei de la CSM Deva. Finala probei de triplu salt va avea loc duminică, 9 iunie. Marți, 11 iunie, sportiva pregătită de Puiu Alexe va concura în calificările de la săritura în lungime. În acest an Florentina Iușco a sărit 6,74, a douăsprezecea performanță continentală, sportiva în vârstă de 28 de ani având un personal best de 6,92, care datează din 2019. Finala probei de săritură în lungime se va desfășura miercuri, 12 mai, în ultima zi a competiției din capitala Italiei.

Florentina este singura sportivă din județul Hunedoara care participă la Campionatele Europene de atletism în aer liber pentru seniori.