Alpinistul Adrian Ahrițculesei, premiat la Petroșani

Alpinistul Adrian Ahrițculesei, premiat la Petroșani

Cea mai recentă performanță a alpinistului petroșenean Adrian Ahrițculesei, primul hunedorean care a reușit să cucerească cel mai înalt vârf de pe pământ, Vf. Everest (8849 metri) a fost evidențiată din nou, de data aceasta la nivelul administrației publice locale din municipiul Petroșani. La inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, Consiliul local al municipiului Petroșani a hotărât premierea remarcabilului sportiv cu suma de 10.000 de lei.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 7 iunie 2024 la Primăria municipiului Petroșani, unde primarul Tiberiu Iacob Ridzi i-a înmânat lui Adrian Ahrițculesei și o „Diplomă de excelență” în semn de evidențiere și de mulțumire pentru această performanță sportivă fără egal, pe care Adrian Ahrițculesei a dedicat-o sărbătorii centenare a orașului Petroșani.

„Adrian Ahrițculesei, alături de ceilalți doi mari sportivi generatori de performanțe la nivel mondial din Petroșani, Tomi Coconea și Avram Iancu, este un simbol al Petroșaniului, cu toții fiind un exemplu viu de performanță, de curaj, de atitudine pentru copii și pentru tinerii din comunitatea noastră. Îl felicit și îi mulțumesc încă o dată că s-a dovedit a fi un ambasador am Petroșaniului și în această performanță sportivă desoebită, pe care a dedicat-o aniversării celor 100 de ani de când Petroșaniul a fost declarat oraș”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a reamintit că alpinistul Adrian Ahrițculesei este și „cetățean de onoare al municipiului Petroșani”, distincție care i-a fost conferită anul trecut, după finalizarea cu succes a unei alte performanțe sportive majore, cucerirea celor 7 cei mai înalți vulcani de pe tot atâtea continente.

„Este o onoare pentru mine să fiu din nou prezent aici, la Primărie, unde anul trecut am primit din partea domnului primar titlul de „cetățean de onoare al municipiului Petroșani” iar acum sunt onorat cu această nouă distincție pentru care mulțumesc Consiliului local și domnului primar. Cucerirea Everestului este un vis împlinit pentru mine și o răsplată a muncii mele, a antrenamentelor asiduei și a voinței cu care am reușit să îndeplinesc acest vis. Mă bucur că am putut realiza această performanță într-un an special pentru orașul în care locuiesc, un an în care se împlinesc 100 de ani de la declararea Petroșaniului ca oraș și le mulțumesc tuturor oamenilor din Petroșani și de peste tot din județul nostru și din țară pentru atenția și încurajările pe care mi le-au dat”, a declarat Adrian Ahrițculesei.

Acesta a dezvăluit cu acest prilej că intenționează în perioada următoare să atingă încă o performanță sportivă de nivel mondial, competându-și palmaresul sportiv în alpinism prin finalizarea Circuitului 7 Summit, circuit care cuprinde cele mai înalțe 7 vârfuri montane de pe tot atâtea continente. Pentru a obține această performanță, Adrian Ahrițculesei mai trebuie să escaladeze doar 4 vârfuri montane, unul în America de Nord, unul în Papua-Noua Guinee, unul în Australia și unul în Antarctica.