Minerul Lupeni a câștigat finala județeană a „Cupei României”

Minerul Lupeni a câștigat finala județeană a „Cupei României”

După ce au încheiat cu succes ediția 2023-2024 a Campionatului județean de fotbal, adjudecându-și prima poziție în clasament, fotbaliștii de la Minerul Lupeni au reușit vineri, 7 iunie 2024 încă o victorie răsunătoare, prin câștigarea finalei județene a ”Cupei României” la fotbal.

Pasiunea pentru fotbal, dar mai ales fotbalul jucat cu pasiune au făcut posibil ca, pe stadionul din Hunedoara ce poartă numele emblematicu7lui fotbalist hunedorean Michael Klein, Minerul Lupeni să învingă din nou, cu un scor fără drept de apel (6-1) rivalii de la Aurul Brad, cei care au fost principalii adversari ai fotbaliștilor Lupeniului în acest sezon competițional.

„1, 2, 3, 4! Cupa și campionatul!” a fost strigătul de bucurie al galeriei Minerului Lupeni, una dintre cele mai frumoase galerii ale suporterilor de fotbal din județul Hunedoara, la finalul unui meci-spectacol, în care elevii antrenorului Dan Voicu au adus bucurie nu doar pentru suporterii prezenți în tribune la meciul de la Hunedoara, ci și întregii comunități locale din municipiul Lupeni. ”Este un moment de bucurie absolută pentru toți iubitorii de fotbal din Lupeni. Vreau să-i felicit pe jucători, pe antrenori, pe toți cei care ne-au fost alături în ceea ce înseamnă reînvierea tradiției fotbalistice de la Minerul Lupeni. Ne-am propus un obiectiv ambițios, la numai doi ani de la reînființarea clubului, câștigarea campionatului Ligii a IV-a și iată că nu doar că l-am îndeplinit, ci l-am și depășit prin câștigarea eventului campionat-cupă. Am dovedit, așa cum spun suporterii, după fiecare victorie pe stadion, că avem echipă, avem valoare, Lupeniul este cel mai tare!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

La rândul său, investitorul Emil Părău (de la Comexim R), cel care împreună cu Constantin Dicu (de la Diacom) și Ioan Hațegan (de la Herules) s-au alăturat Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni în susținerea clubului sportiv Minerul Lupeni, se declară încântat de succesul fotbaliștilor: ”Trăiesc bucuria acestei duble victorii, câștigarea Cupei României după câștigarea campionatului, cu deplinpă satisfacție. Sunt unul dintre suporterii Minerului Lupeni de mulți ani de zile și recunosc că nu am mai trăit o asemenea bucurie de peste 15 ani. Îi felicit pe toți cei care ne-au creat această stare de bucurie și sper ca fotbalul lupenean să revină în Liga a III-a, pentru că jucătorii au dovedit că merită acst lucru. Hai, Minerul!”, a declarat Emil Părău.

Dublul succes al echipei de fotbal Minerul Lupeni este rezultat al muncii antrenorului Dan Voicu și al lotului de jucători format din: Raț, Buțurca, Ciocîrlan, Matei, Arcusi, Mazilu, Bănceanu, Creciunesc, Mandreci, Harangozo, Iepure, Tonca, Șilip, Belei, Roșian, Băcăran, Maria, Ciorîia, Glăvan, Popescu.

Minerul Lupeni mare are de trecut un singur obstacol pentru a consemna un succes total în anul competițional 2023-2024, meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, meci pe care-l vor disputa în două manșe cu câștigătorii campionatului județean din Arad, CS Viitorul Arad.