Liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor și echipa social-democrată rămân la conducerea Consiliului județean Hunedoara

Liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor și echipa social-democrată rămân la conducerea Consiliului județean Hunedoara

Creditat cu un scor electoral de 47,15% și un număr de voturi aproape dublu față de următorul clasat în alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara, actualul lider al administrației județene, Laurențiu Nistor a fost reconfirmat de majoritatea hunedorenilor în calitate de președinte al CJH. Nu mai puțin de 81.985 de alegători i-au dat votul acestuia, în timp ce pentru următorul clasat, candidatul PNL Petru Călin Marian au votat 44.073 de alegători, corespunzător unui procent de 25,35% din numărul total al voturilor exprimate.

La aceeași categorie de alegeri, candidatul AUR, Marius Mane a fost creditat cu 14,08% (24.480 voturi), Robert Muzsik (Forța Dreptei) a adunat 5,83% (10.136 voturi), în timp ce următorii clasați nu au trecut pragul electoral de 5%: Marta Mate (UDMR) – 3,39% (5.894 voturi), Ioan Cristina Pinte (Partidul Național Conservator Român) – 1,88% (3262 voturi) și Aparaschivei Constantic-Doru (PAD) – 1,27% (2202 voturi).

”9 iunie este ziua în care ați ales continuitatea și traiectoria corectă de dezvoltare a județului Hunedoara. Vă mulțumesc pentru votul acordat, pentru încrederea și susținerea pe care mi le-ați arătat, mie și echipei PSD. La fel ca și în anul 2020, și acum ați dovedit că îmi sunteți aliați de nădejde. În următorii patru ani, vom realiza împreună cele mai bune proiecte pentru județul Hunedoara, pentru comunitățile locale de care aparținem, astfel încât să ne bucurăm cu toții de un trai mai bun. Le mulțumesc, cu acest prilej, și colegilor mei alături de care am realizat proiecte de dezvoltare, dar am dus și o campanie electorală corectă și entuziastă. Îi felicit pe toți candidații la funcțiile de primar, care au reușit să ajungă, pentru prima dată, în fruntea comunităților lor, cât și pe cei care au fost reconfirmați pentru un nou mandat. Îi felicit pe toți consilierii județeni și locali care au primit votul de încredere. Îmi doresc ca împreună cu administrațiile locale din județul Hunedoara să avem o colaborare excelentă de-a lungul acestor patru ani, să lucrăm cu dăruire și responsabilitate pentru binele comun al tuturor hunedorenilor! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, este prima declarație politică a președintelui Laurențiu Nistor, după realegerea sa în funcția de președinte al CJH.

În structura politică a viitorului for al administrației județene, chiar dacă numărul consilierilor județeni va fi, cel mai probabil, mai mic, PSD își păstrează majoritatea în componența viitorului Consiliul județean, după ce a obținut un scop politic de 42,77% (cu 72.935 de voturi).

Din componența viitorului Consiliu județean Hunedoara vor mai face parte PNL – 23,2% (39.565 voturi), AUR – 17,43% (29.723 voturi) și Forța Dreptei – 6,54% (11.152 voturi).

Ceilalți competitori înscriși în alegerile pentru desemnarea membrilor Consiliului județean Hunedoara, nu au reușit să treacă praguyl electoral de 5% prevăzut de lege, obținând rezultate după cum urmează: UDMR – 4,33% (7380 voturi), Olărașu Cosmin-Alin (independent) – 2,22% (3790 voturi), Partidul Alternativa Dreaptă – 1,38% (2160 voturi), Partidul Umanist Social-Liberal – 1,27% (2160 voturi), Partidul Național Conservator Român – 0,86% (1459 voturi).

Numărulde mandate obţinute de fiecare formaţiune politică va fi afişat după finalizarea procesului distribuire şi redistribuire a mandatelor de către birourile electorale.