Vin autobuzele electrice pentru noul Serviciu Public de Transport Local de la Petroșani

Vin autobuzele electrice pentru noul Serviciu Public de Transport Local de la Petroșani

Până la finalul acestui an, municipiul Petroșani va beneficia de un nou Serviciu Public de Transport Local, grație unui proiect implementat în acest sens de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani, proiect finanțat cu fonduri europene, în cadrul Programului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Primul autobuz electric din cele 7 care au fost achiziționat prin acest proiect de administrația locală, a ajuns deja la Petroșani. Acestea sunt produse în Turcia, au o lungime de peste 10 metri și sunt de culoare verde.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că implementarea acestui proiect este un pas major în direcția modernizării infrastructurii de transport din localitate. ”În perioada apropiată vor veni încă 6 astfel de vehicule nepoluante și urmează să fie instalate 9 stații de reîncărcare. De asemenea, începem lucrările la construirea garajului, în cartierul Aeroport. Estimăm că la începutul toamnei, noul serviciu public de transport local ecologic de la Petroșani va fi unul deplin funcțional. Prin acest proiect Petroșaniul va deveni o localitate cu un transport public 100% electric”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a precizat totodată că proiectul autobuzelor electrice de la Petroșani este independent de „Green Line Valea Jiului”, proiect comun al administrațiilor publice locale din toată Valea Jiului și al Consiliului județean Hunedoara, aflat și el în plin proces de implementare și care vizează punerea în funcțiune a unei linii de transport ecologic interurban între cele 6 localități ale regiunii.

Pentru proiectul înființării liniei de transport local ecologic în municipiul Petroșani, municipalitate aatras fonduri europene în valoare totală de 19,5 milioane de lei.