Sigur că dorința tuturor celor care locuiesc în zonele rezidențiale încă neasfaltate ale unei localități urbane este aceea de a avea asfalt pe drumurile de acces către rețelele rutiere principale ale acesteia. Este și cazul cetățenilor municipiului Vulcan care locuiesc pe strada Morii, cunoscută drept Valea Morii, dat fiind faptul că aceasta se află pe cursul văii Morișoara. Aici, deși zona rezidențială s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, accesul se face încă pe un drum de pământ.
Situația este însă pe cale să se schimbe radical, după cum dă asigurări primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu. Acesta spune că în cadrul unui proiect mai amplu al municipalității, pentru care au fost accesate fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, nu doar strada Morii, ci și cele mai multe străzi de pământ situate în zonele rezidențiale ale Vulcanului urmează să fie asfaltate.
”Am început acest program în zona coloniei țărănești de la Sohodol, unde au fost deja finalizate o bună parte din drumurile publice în această primăvară. Și în ceea ce privește strada Morii, așa cum se poate constata am reușit să asfaltăm un prim tronson de drum, respectiv din Bulevardul Mihai Viteazu până la primul pod peste râul Morișoara, unde a fost turnat pentru prima oară un covor de asfalt. Vom continua acest program de asfaltări, atât pe strada Morii, pe strada Griviței și pe celelalte străzi de pământ din municipiul Vulcan, în mod gradual, în funcție de sumele care ne sunt repartizate de la guvern, acest program fiind unul derulat prin Ministerul Dezvoltării. Îmi doresc, la rândul meu, asemenea cetățenilor municipiului nostru, ca rețeaua rutieră din municipiul Vulcan să fie una modernă, cu asfalt, cu rigole, cu borduri, cu tot ce este necesar pentru a asigura un confort sporit pentru cetățenii din zonele respective și vă asigur că acționăm cu responsabilitate în această direcție”, a declarat Cristian Merișanu, primaul municipiului Vulcan.
Acesta spune că, doar pentru lucrările de asfaltare ale străzii Morii fondurile necesare pentru realizarea unor astfel de investiții se ridică la peste 2,3 milioane de lei.