Înotătorul Avram Iancu, antrenament intens în lacul de smarald

Înotătorul Avram Iancu, antrenament intens în lacul de smarald

Până la momentul în care va porni către îndeplinirea obiectivului său deosebit de ambioțios al anului 2024, anul bicentenarului nașterii Marelui Patriot Avram Iancu, sportivul din Petroșani care poartă cu cinste numele acestuia se antrenează intens în apele montane și lacurile din România.

Înotătorul Avram Iancu și-a propus, după cum deja bine se știe, ca în acets an cu semnificații istorice și personale importante să încerce doborârea încă unei limite în ceea ce privește înotul în ape deschise. El își dorește să-și înscrie numele și implicit țara pe lista scurtă a performerilor sportivi care reușesc o dublă traversare a Canalului Mânecii, între Franța și Anglia, devenind al 38-lea om din lume care reușește acest lucru.

Sigur că pentru a-și atinge țelul ambițiosul sportiv din Valea Jiului se antrenează intens, zi de zi iar antrenamentele sale au devenit, în multe locuri din țară, și prilej de întâlnire cu suporterii săi, cu oamenii care-l încurajează și îl susțin în drumul spre această nouă și mare performanță.

În acelaști timp, pentru Avram Iancu, antrenamentele constituie și oportunități de a descoperi locuri și ape fantastice ale țării noastre. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, la antrenamentul programat să se desfășoare pe lacul Paltinu, unul dintre cele mai frumoase din România, supranumit și ”lacul de smarald”, datorită culorii speciale a apei din acest bazaj de acumulare din inima Carpaților. ”Am înotat în zeci de lacuri din România, însă, o frumusețe ca aici, rar am întâlnit. De departe acest lac primește din partea mea o nominalizare serioasă pentru top 3 lacuri din România ca frumusețe. Culoarea apei este unică. Niciunde nu am mai văzut așa ceva”, a mărturisit Avram Iancu,

Aici, sportivul din Petroșani a desfășurat unul dintre cele mai importante antrenamente din cadrul proiectului ”Dublșa traversare a Canalului Mânecii”, avându-i alături pe membrii echipei de suport: Radu Simion Ileană, Angelica Daniela, Flavia Iancu, Sorin Trofin, Andrada Iancu, Ancuța Iancu și Adina Iancu. ”Am mai realizat un antrenament important într-un loc de vis la unul dintre cele mai frumoase lacuri din România: Lacul Paltinu. Cât am înotat? Tot ce se putea înota. Am făcut o dublă traversare a lacului, inclusiv o dublă traversare și a brațelor laterale. În total 11.4 km în 5 h și 38 de minute. Un excelent antrenament în vederea DUBLEI TRAVERSĂRI  A CANALULUI MÂNECII”, a spus Avram Iancu.

Pentru ceea ce ambițiosul nostru sportiv numește ”marele înot al anului”, DUBLA TRAVERSARE A CANALULUI MÂNECII, Avram Iancu și-a început antrenamentele încă de la începutul acestui an. El s-a antrenat până acum în mai multe locuri, de la lacul Știurț și apa Maleia, apropiate de locuința sa de la Petroșani, până la lacurile Covragiu, Baraj Hațeg, Snagov sau Oașa dar și în Marea Neagră, Iar antrenamentele continuă!