La prima vedere, obiectivul alpinistului din Valea Jiului Adrian Ahrițculesei de a parcurge cu succes traseul celor 7 vulcani, ar putea să pară ”o joacă de copii”, dacă avem în vedere fie și faptul că doar în primele trei luni ale acestui ani acesta a reușit să urce pe cel mai înalt munte Vulcanic al Americii de Nord (Pico de Orizaba – 5636 de metri, în luna ianuarie) și, recent a cucerit și cel mai înalt vârf vulcanic din zona continentului Oceania-Australia, Mont Giluwe (înalt de 4367 de metri).
Acesta din urmă a constituit misiunea-fulger pe care Adrian Ahrițcuilesei a dus-o la bun sfârșit zilele acestea, reușind într-un timp record și cu un fericit concurs de împrejurări, să ajungă în jungla din Papua-Noua Guinee, undeva la ”capătul” estic al Planetei, și să-și finalizeze în doar ceva mai mult de 24 de ore, ascensiunea pe Mont Giluwe, vârf pe care l-a cucerit în cursul zilei de duminică, 27 martie 2022, așa cum stă mărturie selfie-ul realizat acolo, la cota de 4367 de metri altitudine, împreună cu cei doi ghizi locali care l-au însoțit pe acest traseu. Pe Mont Giluwe au ajuns și cele două bannere ce poartă numele celor care cred în ambițiosul proiect al lui Adrian Ahrițculesei de a deveni urmaș al temerarei alpiniste din România, Crina Coco-Popescu (care a dus la bun sfârșit, cu câțiva ani în urmă, traseul Seven Vulcaneos, fiind prima femeie din lume care a reușit această performanță), astfel încât să fie primul alpinist român care parcurge acest dificil traseu de sport extrem. Este vorba despre bannerele celor doi sponsori ai săi, firma Optimed Petroșani (unde Adrian lucrează ca optimetrist) și administratorul public al CJH, Costel Avram (bun prieten al sportivului și al familiei acestuia). De altfel, acesta din urmă a arătat, într-o postare pe pagina sa de socializare făcută la scurt timp după anunțul noii reușite al lui Adrian Ahrițculesei, că este pe cât de încântat de succesul acestuia, pe atât de emoționat de faptul că, într-un fel, și numele său apare datorită acestuia, pe cel mai înalt vârf vulcanic din Oceania-Australia.
Doar două mai sunt obstacolele care-i mai stau acum în față lui Adrian Ahrițculesei, pentru a-și realiza visul cuceririi celor 7 cei mai înalți vulcani de pe cele 7 continente ale lumii. Pentru că, în palmaresul său, figurează deja ca fiind bifate cu succes cucerirea celui mai înalt vulcan al Europei – Elbrus (5642 de metri), celui mai înalt vulcan al Africii – Kilimanjaro (5895 de metri), celui mai înalt vulcan al Americii de Nord – Pico de Orizaba (5636 de metri) și celui mai înalt vulcan din America de Sud – Ojos del Salados (6893 de metri). Încă din prima secundă de după cucerirea și a celui de-al cincilea vulcan, cel mai înalt din continentul Oceania-Australia – Mont Giluwe (4367 de metri), Adrian Ahrițculesei a anunțat că deja este pregătit pentru misiunea cu numărul șase, cucerirea vârfului Damavand, din Iran (5610 metri) – cel mai înalt munte de origine vulcanică din Asia. Expediția pentru acest obiectiv este deja programată pentru începutul acestei veri. Mai apoi, ultimul hop al ambițiosului sportiv din Valea Jiului rămâne Mount Sidley, vulcanul înalt de 4285 de metri, cel mai înalt munte de acest tip din Antarctica.
Pentru comunitatea din Valea Jiului, faptul că un alt tânăr, pasionat și ambițios sportiv așa cum este Adrian Ahrițculescu este atât de aproape de a-și înscrie numele pe lista scurtă a alpiniștilor din întreaga lume care au finalizat unul dintre cele mai complexe trasee de alpinism din lume, circuitul Seven Vulcanoes, este un motiv în plus de mândrie, pentru care-l felicităm deopotrivă pe temerarul sportiv, dar și pe cei care-l susțin în realizarea acestei performanțe unice.