Zece motive pentru care Cristian Merișanu și PSD Vulcan merită să fie aleși în fruntea comunității locale

Zece motive pentru care Cristian Merișanu și PSD Vulcan merită să fie aleși în fruntea comunității locale

Deși adversarii săi politici încearcă să acrediteze ideea că primarul Cristian Merișanu și echipa PSD a municipiului Vulcan nu a făcut nimic pentru vulcăneni în perioada mandatului 2020-2024, realitatea pe care o văd vulcănenii este cu totul și cu totul alta.

Liderul echipei politice a PSD Vulcan, primarul Cristian Merișanu spune că în doar 4 ani ai primului său mandat de primar a reușit deja să ducă la îndeplinire multe din proiectele pe care vulcănenii le așteaptă de destul de mult timp. Acesta a ținut să ne prezinte, spre exemplul, doar 10 dintre cele mai mai investiții publice deja finalizate în municipiul Vulcan.

1. Modernizarea Spitalului, proiect început în anul 2020 prin înființarea compartimentului ATI, continuat prin înființarea compartimentului de Cardiologie, a cabinetelor de Oncologie, ORL, Psihologie și Psihiatrie. ”Vom continua aici cu înființarea unui cabinet de Chirurgie generală pentru dotarea căruia am obținut o finanțare de peste două milioane de lei, bani nerambursabili. În paralel, vom continua dotarea tuturor secțiilor Spitalului cu aparatură medicală performantă și vom finaliza lucrările de modernizare de la Policlinică”, spune Cristian Merișanu.

2. Asfaltări pe zeci de străzi și drumuri publice din municipiul Vulcan. În ultimii 4 ani s-au asfaltat străzile din Cartierul Colonia de Jos, drumul spre Crividia, zona Aleea Muncii, zona blocurilor G8-G10, zona Primăriei, străzile Platoului, Romană, Ion Creangă, Morii – zona blocului 68, V. Alecsandri și Brazi. De asemenea, au fost refăcute trotuarele din Cartierul Cocoșvar și aleile din Cartierul Traian, iar anul acesta s-a realizat asfaltarea integrală a străzilor Nicolae Titulescu și a celor din Colonia Țărănească de la Sohodol.

3. Parcări. Doar în acești 4 ani, s-au amenajat pe raza municipiului Vulcan peste 500 de locuri de parcare, iar pentru viitorul mandat este în elaborare un nou proiect care vizează construirea unei parcări noi, în zona blocurilor de la fosta unitate militară.

4. Locuri de joacă pentru copii. Au fost reabilitate cele mai multe din locurile de joacă pentru copii și au fost construite noi parcuri de joacă pentru copii, atât în zona centrală a localității cât și în cartierele mărginașe. În zona Crividia, Dalas, Colonie au fost construite 3 noi terenuri de sport. Au fost finalizate lucrările la construirea noii Grădinițe de la Școala 5 și a Bazinului didactic de înot și se află în faza de recepție viitorul Centru pentru tineri și vârstnici, construit pe fonduri europene în Parcul ”Avram Iancu”.

5. Locuințe pentru tineri. Au fost obținute fonduri și a demarat construcția pentru două noi blocuri de tip ANL, pe strada Traian, investiții care vor fi finalizate anul viitor și prin care se vor putea pune la dispoziția tinerilor locuințe noi.

6. Investiții în modernizarea serviciilor publice. Prin intermediul fondurilor europene, a fost înlocuită rețeaua de canalizare din municipiul Vulcan, a cărei vechime era de peste 40 de ani. De asemenea, a fost dezafectată vechea rețea de termoficare, cu efecte urbanistice benefice și estetice.

7. Creșterea siguranței cetățenilor. Au fost realizate măsuri suplimentare de creștere a siguranței publice, prin realizarea unui nou sistem de iluminat public, prin montarea a peste 100 de camere de supraveghere a domeniului public și prin măsuri suplimentare de siguranță la trecerile de pietoni.

8. Dotarea școlilor cu echipamente didactice. Cu toate că unitățile de învățământ de pe raza municipiului Vulcan sunt modernizate încă din perioada adminstrației anterioare, au fost realizate noi investiții în dotarea școlilor și grădinițelor din Vulcan cu mobilier nou și echipamente didactice de ultimă generație, proces care va continua în așa fel încât elevii să aibă cele mai bune condiții în cadrul procesului de învățământ.

9. Vulcan-localitate stațiune turistică. Primul pas major pentru impulsionarea turismului ca alternativă de dezvoltare socio-economic l-a constituit obținerea statutului de stațiune turistică, obiectiv îndeplinit cu succes de administrația locală condusă de primarul social-democrat Cristian Merișanu. În paralel, au fost realizate investiții în configurarea unor trasee turistice omologate, s-au organizat evenimente de promovare a turismului și a fost acordat sprijin investitorilor interesați să dezvolte activități de turism în municipiul Vulcan.

10. Nimic fără Dumnezeu! Cu consecvență și credința că nimic nu este posibil fără ajutorul lui Dumnezeu, administrația locală a acordat sprijin bisericilor și lăcașurilor de cult, atât prin finanțarea lucrărilor de investiții și renovare, cât și prin susținerea proiectelor sociale și culturale promovate de preoți și păstori.

”Acestea sunt doar o parte din lucrurile pe care am reușit să le facem în acești 4 ani ai primului meu mandat de primar, împreună cu echipa PSD și, ceea ce este și mai important, împreună cu cetățenii care au crezut și cred în programul nostru comun de dezvoltare al municipiului Vulcan. Celor care au crezut și cred în noi, le mulțumesc pentru încredere! Am făcut multe lucruri bune împreună, iar în mandatul următor vom face și mai multe pentru Vulcan și pentru vulcăneni!”, spune Cristian Merișanu, candidat al PSD pentru un nou mandat de primar al municipiului Vulcan.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group