Investiții pentru siguranța cetățenilor, la Uricani

Home Administrație Investiții pentru siguranța cetățenilor, la Uricani
Investiții pentru siguranța cetățenilor, la Uricani

Siguranța cetățenilor orașului Uricani este un obiectiv de interes maxim pentru autoritățile locale din această localitate a Văii Jiului. Acest lucru îl afirmă chiar primarul Dănuț Buhăescu, care apreciază că acest lucru se impune cu atât mai mult cu cât, din păcate, în ultima perioadă au fost semnalate și pe raza orașului Uricani o serie de fapte reprobabile. ”Chiar dacă orașul Uricani este un oraș relativ fără probleme generate de infracționalitate, în ultima vreme am constatat o serie de evenimente cum a fost, spre exemplu, distrugerea jardinierelor cu flori amplasate pe podul peste Jiu de la Poștă. În același timp, aflăm zilnic despre problemele cu infracționalitatea pe care le au și alte orașe din Valea Jiului, motiv pentru care vrem să preîntâmpinăm orice fel de probleme care ar putea apărea, în acest context, în orașul Uricani”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

În acest sens, administrația locală de la Uricani are în plan derularea unor investiții publice menite să sporească gradul de control al siguranței cetățenilor și bunurilor de pe domeniul public. Mai mult, acest tip de investiții au fost bugetate și deja au fost demarate formele legale pentru punerea lor în aplicare.

Potrivit primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu o primă investiție este cea privind modernizarea iluminatului public pe raza întregii localități. Aproape 1,5 milioane de lei vor fi investiți în modernizarea iluminatului public din orașul Uricani, banii fiind atrași de autoritățile locale de la Guvern, pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public stradal în orașul Uricani va intra, în scut timp, în execuție. Proiectul vizează execuția unui sistem de iluminat public modern și eficient în zona centrală a orașului Uricani. Investiția vor avea loc în zona cuprinsă între Bulevardul Muncii, str. Grădiniței, Bulevardul Republicii, str. Revoluției, Aleea Teilor, Aleea Brazilor, str. Unirii și aleile din parcurile Muncii, Plopilor și pe malul Jiului, pe marginea 66A. Pe aceste străzi și alei se va proceda la demontarea aparatelor de iluminat și a elementelor conexe vechi, la demontarea stâlpilor de iluminat care deservesc exclusiv iluminatului public, construcția rețelei electrice subterane pentru iluminat public, la racordarea stâlpilor metalici la rețeaua electrică subterană. Se vor monta aparatele de iluminat public stradal echipate cu LED și a elementelor conexe acestora, iar acestea vor fi racordate la rețeaua publică, care va fi de asemenea extinsă față de ce avem în prezent”, explică primarul Dănuț Buhăescu. 

Acesta precizează că investițiile la iluminatul public vor avea și un impact estetic asupra orașului, deoarece vor dispărea practic toate cablurile de pe stâlpi, care vor fi mutate în subteran. În plus, străzile și cartierele de locuințe vor fi mai puternic iluminate pe timp de noapte, fapt care-i va descuraja pe cei care ar intenționa să comită fapte reprobabile, distrugeri, tâlhării etc.

În plus, tot în vederea creșterii siguranței cetățenilor, autoritățile din orașul Uricani vizează implementarea unui alt proiect de investiții, care presupune montarea de camere de supraveghere video a zonelor considerate vulnerabile. ”În prezent avem un sistem de monitorizare video a spațiului public doar în zona centrului de informare turistică. Vrem să extindem acest program de supraveghere video a domeniului public. Deja am demarat o investiție în acest sens, care vizează cartierele Tarhat și Moldova Nouă, proiectul urmând a fi încheiat în circa două luni”, precizează primarul Dănuț Buhăescu.

Edilul spune că toate aceste investiții publice au drept scop creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, dar ele vor asigura și o mai bună monitorizare a domeniului public, astfel încât problemele generate de posibile acțiuni de infracționalitate să fie, practic, eliminate la Uricani.