Probleme în Petroșani și Vulcan după ploile de duminică

Home Stiri la zi Probleme în Petroșani și Vulcan după ploile de duminică
Probleme în Petroșani și Vulcan după ploile de duminică

Ploile abundente care au căzut duminică, 26 septembrie în Valea Jiului au generat o serie de probleme în localitățile Petroșani și Vulcan. Astfel, potrivit primelor evaluări ale Detaşamentului de pompieri Petroşani, din cadrul ISU Hunedoara, au fost inundate 8 gospodării de pe strada Radu Şapcă din cartierul Aeroport şi alte 7 garsoniere aflate într-un bloc de pe Aleea Muncii din Vulcan.

De asemenea, pe centura DN 66 A la ieşirea din municipiul Petroşani, în zona Stadionului ”Jiul” carosabilul a suferit decopertări și surpări sub covorul asfaltic pe un segment de aproximativ 20 de metri, în dreptul stadionului JIUL, ca efect al infiltrării apei de ploaie din reţeaua de canalizare care nu a mai putut face față debitului de ape pluviale colectat. Circulaţia rutieră pe acest tronson de drum se desfăşoară cu restricţii şi este supravegheată de Poliţia Rutieră din Petroşani.

Tot ca urmare a ploilor abundente, potrivit reprezentanţilor operatorului de apă din Valea Jiului se înregistrează probleme şi la staţia de tratare Taia care deserveşte orașul Petrila şi o parte a municipiului Petroşani.

Primăria Petroşani împreună cu pompierii şi poliţiştii din Valea Jiului monitorizează în continuare situaţia creată de ploile abundente.  Trei echipaje de pompieri acţionează cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei din zonele inundate.

În judeţul Hunedoara, fenomenele meteo produse în ultimele ore au generat avarii şi la reteaua de curent în localităţile Dumbrava de Sus, Buceş, Blăjeni, Tomeşti şi Bulzeştii de Sus.  Întreg judeţul Hunedoara se află sub incidenţa codului portocaliu meteorologic caracterizat de ploi abundente şi instabilitate atmosferică în intervalul 26.09, ora 11 – 27.09, ora 3.