Pasul Vîlcan, gazda competiției de schi a Jandarmilor montani

Home Stiri la zi Pasul Vîlcan, gazda competiției de schi a Jandarmilor montani
Pasul Vîlcan, gazda competiției de schi a Jandarmilor montani

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara şi al Asociaţiei Sportive ,,Streiul” Deva, a organizat astăzi 02 martie a.c., în Pasul Vâlcan, ,,Cupa Jandarmeriei la Schi – Ediţia 2018”.

La această competiţie devenită tradiţie, participă an de an reprezentanţi din cadrul tuturor structurilor montane şi nu numai, care îşi demonstrează astfel şi calităţile de buni schiori. Concursul de schi, ajuns la a XIII – a ediţie, a adunat la linia de start 18 schiori din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara şi 4 schiori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara. Competiția a constat în două manşe (coborâre şi slalom) pe trasee diferite, precedate de câte o coborâre de recunoaştere.

După parcurgerea probelor, clasamentul s-a prezentat astfel:

– la categoria de vârstă sub 40 ani, femei:
– pe locul I – plutonier Ioana Oţet, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Pasul Vâlcan;

– la categoria de vârstă sub 40 ani, bărbaţi:
– pe locul I – plutonier major Sorin Moldovan, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja;
– pe locul II – plutonier major Cristian Cernăianu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng;
– pe locul III – plutonier major Paul Măgduţ, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Râu de Mori.

– la categoria de vârstă peste 40 ani, bărbaţi:
– pe locul I – plutonier adjutant Valentin Szabo, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng;
– pe locul II – plutonier adjutant Fănică Avădanei-Tetileanu, din cadrul Postul de Jandarmi Montan Parâng;
– pe locul III – plutonier adjutant Viorel Bordea, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara .

Câştigătorilor le-au fost acordate diplome şi cupe, care au fost înmânate de șeful Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, col. Robert Vîță, de inspectorul șef al ISU Hunedoara- Viorel Demean,de prefectul județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely și de primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile.

Concursul s-a desfăşurat în condiţii meteorologice foarte bune şi niciun concurent nu s-a accidentat. 

”Devenită tradiție, competiția jandarmilor a strâns la start concurenți din întreg județul. Reprezentanții IJJ din stațiunile montane din Valea Jiului au fost la înălțime”, a declarat prefectul Tiberiu Kiszely.

La rândul său, primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile spune se declară încântat de faptul că reprezentanții Jandarmeriei au ales Pasul Vîlcan pentru derularea acestei competiții. ”Le mulțumesc jandarmilor montani și oaspeților noștri de astăzi că au ales să deruleze această importantă competiție de pregătire a structurilor de intervenție montană, în stațiunea din Pasul Vîlcan. Îi felicit pe cei care au câștigat și pe toți ceilalți îi așteptăm să revină pe pârtiile de schi dar și pe frumoaasele noastre plaiuri montane, cu familia și prietenii, ca turiști și prieteni dragi. ”