În cât timp vopsim ouăle de Paști utilizând energia solară ?

Home Stiri la zi În cât timp vopsim ouăle de Paști utilizând energia solară ?
În cât timp vopsim ouăle de Paști utilizând energia solară ?

Mai sunt doar câteva zile şi este din nou timpul: Iepuraşul de Paşti vine cu coşuleţele sale căptuşite cu iarbă proaspătă şi pline de ouă colorate. Şi totuşi, ca să găsim coşuleţele pline de ouă frumos colorate, bine fierte şi mai presus de toate, şi ecologice, sistemele de energie solară fotovoltaică din România ar trebui să furnizeze întreaga energie produsă timp de 3 zile, doar pentru atingerea acestui scop. Este mult mai mult decât în Germania, de exemplu, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mult mai numeroase decât cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumătate de zi.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, un român consumă, în medie, circa 267 de ouă pe an, ceva mai multe decât germanii, care consumă anual 233 de ouă, aşa cum rezultă din datele Ministerului German al Alimentelor şi Agriculturii, ceea ce înseamnă mai puţin de un ou pe zi în ambele cazuri.

Cu toate acestea, în timpul sărbătorilor de Paști se estimează că se vor consuma circa trei ouă de persoană pe zi, ceea ce ar însemna că în total vor fi consumate circa 60 de milioane de ouă pe zi în România.

Dacă toate aceste ouă ar fi vopsite acasă, s-ar consuma foarte multă apă şi energie. Pentru a fierbe 2 litri de apă consumăm un sfert de kilowatt oră. Un vas cu această capacitate este suficient pentru a fierbe şi vopsi 10 ouă – iar aceasta se multiplică de 6 milioane de ori pentru întreaga ţară.

Plecând de la aceste presupuneri, prepararea de Paşti a 60 de milioane de ouă ar consuma circa 15 milioane de kilowaţi oră de energie electrică, tot atât cât produc împreună toate sistemele de energie solară din România în medie în 3 zile.

Zile însorite ne dorim şi noi de sărbători. O astfel de vreme ne va face să ieşim din casă şi încărcaţi cu bunătăţi, ouă, prajituri şi cozonaci ne vom duce la cei dragi pentru a ne bucura împreună de sărbătorile pascale.

Dacă vreţi să economisiţi nu doar energia neregenerabilă, ci şi ceva bani pentru anul viitor, urmaţi sfaturile E.ON, disponibile gratuit accesând linkul: https://www.eon-energie-romania.ro/clienti-casnici/informatii-utile/masuri-eficienta-energetica