Cu Ovidiu Dragoș Argeșanu despre suflet, credință, drept divin la Salonul de Carte de la Deva

Home Cultură Cu Ovidiu Dragoș Argeșanu despre suflet, credință, drept divin la Salonul de Carte de la Deva
Cu Ovidiu Dragoș Argeșanu despre suflet, credință, drept divin la Salonul de Carte de la Deva

Printre activitățile culturale organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în cadrul ediției din acest an a Salonului Hunedorean al Cărții, s-a numărat și întâlnirea cu renumitul medic și scriitor dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu care, în fața unui numeros public, a susținut conferința cu tema „Karma și dreptul divin”.

Personalitate bine cunoscută publicului român din cărțile pe care le-a scris și din emisiunile de televiziune la care a fost invitat, dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu este unul dintre cei mai importanți și mai apreciați cercetători ai ezoterismului, ai lumii spirituale, ai lumii nevăzute, dar bănuite, care este „lumea de dincolo”.

Succesul foarte mare de care s-a bucurat în luna martie la Deva, cu prilejul susținerii conferinței Trezirea spirituală și conștiința de sine, i-a determinat pe organizatori să-l invite din nou, mai ales  pentru că publicul este deosebit de dornic să pornească înfascinanta călătorie în lumea profundă și misterioasă a sufletului omenesc.

Atras iremediabil de această lume nevăzută, profundă și plină de mistere, Ovidiu Dragoș Argeșanu a renunțat la o formație inginerească, a științelor exacte și a rigorii matematice, pentru a studia medicina, devenind un reputat specialist în știința sufletului, în psihologie. A fost în permanență preocupat și de credință, de învățăturile Bibliei, astfel încât studiul psihologic s-a îmbinat întotdeauna cu o puternică latură religioasă. Aprofundând tot mai mult latura sufletească a comportamentului uman, s-a dedicat psihoterapiei și psihanalizei, recurgând la cunoscutele forme de terapie și căi spirituale ca Reiki, Karuna Reiki etc. Este autorul unor cărți de specialitate din domeniul psihologiei, cărți care au suscitat interesul publicului: Atacul PSI, Arta Războiului PSI, Arta Războiului PSI – Protecția. Despre cărțile sale, Ovidiu Dragoș Argeșanu crede că acestea merită să fie citite de către „… oricine este preocupat să înțeleagă că este ceva dincolo, ce este dincolo, pentru că până la urmă pașii mei în lumea spiritului sunt pașii fiecărui om. Și fiecare își va regăsi din trăirile lui în cărțile mele”.

Conferința pe care a susținut-o în cadrul Salonului Hunedorean al Cărții, „Karma și dreptul divin” – titlul unei alte cărți semnate Ovidiu Dragoș Argeșanu –, a deschis numeroase teme de reflecție, de introspecție și de sondare a unei lumi încă mult prea puțin cunoscute, pornind de la karma, conceptul filozofico-religios de origine indiană potrivit căruia orice acțiune are un efect, acum sau într-o viață ulterioară. ”Astăzi, oamenii sunt tot mai preocupați de teme ca magia, parapsihologia, radiestezia, iar experiența extraordinară a dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu reușește să aducă răspunsuri la foarte multe necunoscute și întrebări.Într-o lume atât de agitată, atât de frământată de amenințări de tot felul, omul se simte din ce în ce mai vulnerabil, mai neajutorat, mai lipsit de apărare. Bolile trupului se alătură de cele mai multe ori unor adânci suferințe sufletești. Doctorul Ovidiu Dragoș Argeșanu recurge la experiența milenară de tratare a unor maladii sufletești, experiență pe care o îmbină cu propriile cunoștințe de psihologie”, a declaat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Conferința s-a bucurat de o foarte mare audiență, cei prezenți având prilejul de a se îmbogăți spiritual, de a-și evalua și reevalua momentele importante ale vieții, de a-și pune noi întrebări legate de lumea în care trăim, atât cea exterioară, cât și lumea sufletului nostru.