”Zilele Icoanei” la MCDR Deva

Home Cultură ”Zilele Icoanei” la MCDR Deva
”Zilele Icoanei” la MCDR Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în colaborare cu Episcopia Devei și Hunedoarei, Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Grupul Sfântul Ioan Damaschin din Cluj Napoca, vă invită să participați în zilele de 20 și 21 octombrie 2018 la cea de a VIII-a ediție a manifestării intitulate „Zilele Icoanei”.

Evenimentul va debuta sâmbătă, 20 octombrie 2018, începând cu ora 18.00, la Palatul Magna Curia, unde va fi vernisată expoziția de artă bizantină: „Patrimoniu contemporan, imaterial, universal”. În continuarea evenimentului, de la ora 18.30, aceeași membrii ai grupului „Sfântul Ioan Damaschin” din Cluj Napoca, vor susţine un concert de muzică bizantină în Sala Șemineului, introducând astfel participanţii într-o lume inedită a muzicii bizantine.

În a doua zi a manifestării, duminică, 21 octombrie 2018, începând cu ora 8.00 va avea loc slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, de la ora 10, la biserica Sfântul Vasile cel Mare, din strada Mihai Eminescu, răspunsurile la strană fiind date pe melosuri bizantine de grupul „Sfântul Ioan Damaschin”.

Intrarea este liberă.