Avram Iancu se pregătește pentru Ultramarathon 6633 Arctic Ultra, printr-un inedit maraton național de la Petroșani la Constanța

Temerarul sportiv petroșenean Avram Iancu a pornit în această dimineață într-o cursă ambițioasă de la Petroșani la Constanța. El va parcuge, pe jos, distanța de acasă (de la poalele Parângului) până la Constanța (la Marea Neagră), trăgând după el și o sanie de 30 de kilograme în care și-a pus toate cele necesare călătoriei. Pentru că trebuie să facem precizarea, Avram Iancu va parcurge cei 620 de kilometri de la munte la mare, iar în cele cel mult 10 zile pe care și le-a propus pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, va dormi sub cerul liber.

”Am pornit în aceasă expediție-antrenament, chiar din fața Bibliotecii din Petroșani, locul în care lucrez. Voi merge pe jos până la Marea noastră cea Neagră pe care am înotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind în mod pașnic vechiul Constantinopol. Voi trage dupa mine, în sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. Îmi autoimpun să ajung la Constanța în limita celor 9 zile cât e limita la 6633. Voi merge pe vechile drumuri dintre Pitești și București și apoi între București și Constanța, luând pulsul arterelor neexplorate, încă, și cunoscând compatrioți. Voi dormi numai afară în sacul de dormit”, a declarat Avram Iancu, la mica festivitate oficială care a avut loc astăzi, în fața Primăriei din Petroșani, odată cu startul cursei.

Așa cum preciza temearul sportiv, această cursă se dorește a fi o repetiție generală pentru Ultramarathonul 6633 Arctic Ultra, unde Avram Iancu și-a propus să participe din nou anul acesta, după ce la ediția din 2018 a fost nevoit să abandoneze din cauza unei dureri cumplite în gambă. Urmând însă îndemnul părintelui olimpiadelor moderne, Pierre de Coubertin – ”Ai învins, continuă ! Ai pierdut, continuă!”, curajosul sportiv din Valea Jiului va înfrunta, în luna martie, condițiile vitrege ale ultramaratonului arctic, alergând cei 620 de kilometri de pe traseul din nordul îndepărtat al Canadei, în Yukon, ce se scurg dincolo de Cercul Polar către Oceanul Artic, sperând că, anul acesta, va reuși să ducă la bun sfrâșit traseul. 

Expediția-antrenament spre Marea Neagră, în care Avram iancu a pornit n această dimineață va putea fi urmărită în permanență, prin livetraker, pe pagina de Facebook a acestuia.

Iar noi îi dorim, evident, mult succes !