Primarul Lupeniului invită cetățenii la implicarea în susținerea familiilor nevoiașe

Home Stiri la zi Primarul Lupeniului invită cetățenii la implicarea în susținerea familiilor nevoiașe
Primarul Lupeniului invită cetățenii la implicarea în susținerea familiilor nevoiașe

În buna tradiție creștină, împământenită și în Valea Jiului, apropierea sărbătorilor de Paște aduce în atenția oamenilor de bine, pentru care Săptămâna Mare înseamnă nu doar post și rugăciune, ci și dorința de a face bine semenilor lor.

Oricând de gravă ar fi criza epidemiologică și criza economică urmată acesteia, sentimentul creștin al solidarității cu cei cu care viața este și mai aspră, nu poate fi ”carantinat” și nici izolat. În acest context, este cât se poate de firesc gestul primarului municipiului Lupeni care îi invită pe concitadinii săi, dar și pe toți cei care trăiesc cu convingerea că în săptămâna premergătoare a Paștelui un gest de sprijin pentru cei năpăstuiți face cât o sută de rugăciuni, să subscrie inițiativei Subfilialei locale de Cruce Roșie în derularea unor acțiuni umanitare de sprijin pentru oamenii nu nevoi financiare și materiale, pentru a le asigura și acestora sărbători pascale fericite și binecuvântate.

”Având în vedere că urmează o perioadă de sărbătoare, Sfintele Sărbători de Paște, rog cetățenii care doresc să vină alături de noi, să ne implicăm împreună în susținerea și ajutarea persoanelor, a familiilor care au grave nevoi financiare și materiale. În aceste momente, îmi doresc să fim uniți și să încercăm, pe cât putem, să sprijinim aceste categorii de oameni greu încercate în această perioadă”, spune primarul Lucian Resmeriță.

În acest sens, donațiile financiare în lei pot fi făcute de cei care doresc în contul Crucii Roșii Lupeni, RO38BRDE220SV94699692200, cont deschis la BRD Agenția Lupeni, în perioada 7 – 14 aprilie 2020, sau în numerar la sediul acestora din municipiul Lupeni, str. Aleea Plopilor. Tot aici, la sediul din Lupeni al Crucii Roșii pot fi făcute și donații în produse cum ar fi: ulei, făină, ouă, cozonac, carne, conserve, cartofi, legume și fructe, produse care  sunt de maximă necesitate în această perioadă pentru orice familie.

”Vom veni în sprijinul persoanelor nevoiașe și vom distribui, împreună cu cei de la Crucea Roșie, pachete realizate din donațiile cetățenilor. Vreau să vă asigur că aceste donații vor ajunge la acele familii care au cu adevărat nevoie de sprijin, familii pe care le vom identifica din baza de date a Primăriei municipiului Lupeni, dar și prin recomandările făcute de cetățeni, pe care-i invit să ne comunice situația unor familii care au nevoie de sprijin, apelând la numerele de telefon: 0254-560680 sau 0254-560725”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.