Măsurile de protecție împotriva coronavirus sunt respectate strict la Lupeni

Home Administrație Măsurile de protecție împotriva coronavirus sunt respectate strict la Lupeni
Măsurile de protecție împotriva coronavirus sunt respectate strict la Lupeni

Autoritățile locale din municipiul Lupeni răspund cu responsabilitatea cuvenită măsurilor dispuse de Ordonanțele Militare instituite în lupta împotriva noului coronavirus, dar și recomandărilor făcute de autoritățile sanitare pentru combaterea răspândirii virusului. În acest sens, zi de zi, se acționează pe toată străzile din municipiul Lupeni cu soluții dezinfectante, care sunt împrăștiate pe străzi, la scările de bloc și peste tot unde se poate acționa în această direcție.

Pentru mai multă operativitate și eficiență, edilii de la Lupeni, cu sprijinul administratorilor Domeniului Schiabil de la Straja, au implementat și o inovație în ceea ce privește dispersia soluțiilor dezinfectante pe domeniul public, prin utilizarea în acest scop a tunurilor de zăpadă, care au fost montate pe o platformă auto.

 

În paralel, potrivit prevederilor din Ordonanța Militară nr. 5, Primăria municipiului Lupeni a achiziționat dispozitive cu soluții dezinfectante pentru toate scările de bloc de pe raza localității. Potrivit informațiilor prezentate de primarul Lucian Resmeriță, montarea acestor dispozitive a început deja în cursul zilei de luni, 7 aprilie. ”Am achiziționat aproximativ 400 de astfel de dispozitive care vor fi montate, în cursul acestei săptămâni, la blocurile din municipiul Lupeni. Fac un apel către cetățenii municipiului Lupeni să le folosească în mod corespunzător, să dovedim că avem spirit civic. Trebuie să ne protejăm sănătatea  și efortul pe care îl facem pentru cetățenii municipiului nostru este unul considerabil. Am pus și voi pune întotdeauna sănătatea pe primul plan. Avem nevoie să ne protejăm, de aceea, așa cum prevăd Ordonanțele Militare, astfel de dispozitive vor fi montate la toate scările de bloc. Îi rog pe cetățeni să le utilizeze, dar să aibă și grijă ca acestea să nu fie distruse. Împreună  vom trece și  peste acest moment greu prin care trece întreaga omenire. Trebuie  doar să ascultăm mesajele care se transmit la nivel național. Protejându-ne pe noi, îi protejăm pe cei dragi”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Acesta avertizează că, dat fiind faptul că aceste dispozitive nu sunt foarte scumpe, acolo unde vor exista situații de distrugere a acestora, municipalitatea va căuta să le schimbe imediat, dar va acționa și în sensul sancționării drastice a celor care sunt prinși că distrug aceste dispozitive. Primarul Lupeniului își exprimă însă speranța că nu vor exista astfel de situații la Lupeni, mizând pe atitudinea civică a tuturor cetățenilor.