Primarul municipiului Lupeni acuză: ”Bobora, Andronache, Vasilescu sunt depășiți de orice situație !”

Home Politică Primarul municipiului Lupeni acuză: ”Bobora, Andronache, Vasilescu sunt depășiți de orice situație !”
Primarul municipiului Lupeni acuză: ”Bobora, Andronache, Vasilescu sunt depășiți de orice situație !”

Încă în urmă cu mai bine de o săptămână, senatorul de Valea Jiului Cristian Resmeriță atrăgea atenția, prin intermediul unei declarații publice făcute în presă că actuala conducere a Consiliului județean Hunedoara nu acordă atenția cuvenită și sprijinul de care au nevoie și unitățile medicale de la Lupeni și Vulcan, mai ales în contextul în care acestea au fost declarate unități suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

Marți, 21 aprilie 2020, după ce această problemă a fost adusă în atenția Consiliului județean Hunedoara de consilierii județeni ai PNL, a căror propunere nu a fost însă luată în seamă de conducerea Consiliului județean Hunedoara, care a propus o altă soluție de rectificare bugetare în care însă nu se regăsesc, printre beneficiari, și unitățile medicale din Valea Jiului, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a răbufnit public, la adresa conducerii CJH, acuzându-i pe liderii județeni Mircea Bobora, Daniel Andronache și Sorin Vasilescu de incompetență, indolență, nepăsare și promisiuni nerespectate.

”Cred că Bobora, Andronache și Vasilescu sunt total depășiți de orice situație. Personal, crede că atitudinea lor atât de indiferentă pentru Valea Jiului nu este decât un rezultat al incompetenței, al indolenței, al nepăsării și al promisiunilor nerespectate. În opinia mea, este total iresponsabilă decizia conducerii Consiliului județean Hunedoara de a nu găsi soluții pentru a veni în sprijinul Spitalelor suport COVID-19 din județ, între care se numără și Spitalul municipal Lupeni, cu alocări bugetare din fondurile care oricum nu vor mai putea fi cheltuite anul acesta – mă refer aici în principal la spectacole și alte activități culturale”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că dat fiind atitudinea colegilor săi social-democrați din fruntea CJH, va solicita în Biroul Permanent Județean al PSD Hunedoara prezentarea de către cei trei lideri PSD din fruntea CJH un raport de activitate. ”Mai mult, consider că, dincolo de o analiză a activității lui Bobora, Andronache și Vasilescu în fruntea Consiliului județean, este nevoie, în mod obligatoriu, să-i supunem pe aceștia unui vot de încredere în forurile statutare ale partidului. În ceea ce mă privește, o spun în mod cât se poate de categoric, că nu vor avea un astfel de vot de încredere din partea mea”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.

Consiliul local al municipiului Lupeni, la inițiativa primarului municipiului Lupeni, a relocat aproape 3 milioane de lei din bugetul aferent unor activități culturale și chiar din restrângerea unor cheltuieli de investiții pentru anul 2020, pentru a putea acorda sprijinul necesar dotării corespunzătoare a Spitalului Municipal din Lupeni pentru lupta împotriva noului coronavirus.