Costel Avram: ”Nu poți vorbi despre dezvoltarea Petroșaniului dacă tinerii nu au perspective”

Home Politică Costel Avram: ”Nu poți vorbi despre dezvoltarea Petroșaniului dacă tinerii nu au perspective”
Costel Avram: ”Nu poți vorbi despre dezvoltarea Petroșaniului dacă tinerii nu au perspective”

Costel Avram, candidatul PSD pentru funcția de primar, a declarat că în programul său un loc important îl ocupă tinerii.  În acest sens, una din platformele în baza căreia va demara construcția viitorului tinerilor este perfect realizabilă fiind dorită și de mediul economic.

”Ca viitor primar al Petroșaniului, învățământul dual este una dintre axele pe care voi construi viitorul tinerilor noștri. De ce? pentru ca tinerii să aibă pentru ce să rămână acasă, iar operatorii economici să aibă forță de muncă bine pregătită, căreia să îi ofere locuri de muncă bine plătite. În acest fel, nevoia de pe piața muncii din Petroșani se întâlnește cu potențialul, tinerii noștri, care pot astfel să practice meseria pe care și-o doresc, aici, la Petroșani. În funcție de nevoile pe care le identificăm alături de agenții economici, putem avea generații de lucrători hotelieri, de ospătari, mecanici auto, dulgheri, confecționeri produse textile, zugravi, electricieni, electromecanici. Nu poți vorbi despre dezvoltarea municipiul nostru, despre locuri de muncă bine plătite, dacă nu pregătești fundația, dacă tinerii nu au perspective”, a explicat Costel Avram.

Învățământul dual durează trei ani și este susținut de către agenții economici interesați să își pregătească viitorii angajați. Astfel, se înființează clase speciale de profil, iar elevii care aleg să urmeze aceste cursuri primesc și o bursă de 200 de lei lunar. Societățile partenere pot asigura şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor – cum ar fi echipamente sau aparatura necesară. La final, absolvenții au loc de muncă asigurat, dacă ei doresc, nu sunt obligați.

Cât privește Universitatea din Petroșani, Costel Avram a subliniat că, tot în urma unei analize socio-profesionale, va oferi tinerilor absolvenți perspective serioase pentru care, după finalizarea studiilor să rămână în municipiu. ”Păstrarea și încurajarea capitalului uman, susținerea tinerilor, sprijinul direct în integrarea lor pe piața muncii, sunt câteva dintre prioritățile mele ca viitor primar. Tinerii din Petroșani trebuie susținuți și încurajați”, a mai declarat Avram.

Comandat de PSD- Partidul Social Democrat, Organizația Județeană Hunedoara COD Mandatar Financiar  21200019