Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: MIHAELA CAZACU

Home Politică Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: MIHAELA CAZACU
Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: MIHAELA CAZACU

Economist de profesie, MIHAELA CAZACU lucrează în învățământ din anul 1992, la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni. În comunitatea locală lupeneană, aceasta este însă mult mai cunoscută datorită implicării sale active în societatea civilă, în cadrul unor organizații reprezentative în domeniu precum Crucea Roșie, Lions Club, Salvați copii sau, cu ani urmă, Asociația Femeilor din municipiul Lupeni, dar și multe altele.

”Sunt un om căruia îi place să se implice în viața socială, în viața comunității și simt că, pentru mine, dincolo de activitatea profesională, aceasta este o misiune de suflet pe care mi-am asumat-o și pe care o fac de mai bine de două decenii cu mare plăcere. De altfel, tot din dorința de a putea fi un sprijin pentru societatea civilă, am decis să mă implic și în viața politică, undeva la finalul anilor 90. Nu mă consider un om politic și nu cred nici faptul că politica poate fi un element care definește în vreun fel viața mea. Dar, trebuie să recunoaștem că atunci când vrei să te implici cu adevărat în voluntariat, în acțiuni sociale la toate nivelurile, politica poate fi un element de sprijin – iar eu chiar cred că trebuie să fie un element de sprijin! – pentru acest tip de activități atât de necesare oricărei comunități”, spune Mihaela Cazacu.

Aceasta recunoaște că, de fapt, nu doctrina sau platforma unui partid politic au determinat-o să intre pe scena politică locală, argumentul prezenței sale într-un partid sau altul fiind în primul rând unul legat de oamenii prezenți în organizația respectivă. Mihaela Cazacu și-a început cariera în 1998, iar în perioada 2008-2012 a fost chiar și consilier local la Lupeni. În această calitate, a avut și câteva inițiative legislative la nivel local, reușind să promoveze și să obțină chiar făcând parte din opoziție, votul colegilor consilieri pentru o serie de proiecte care vizau fie sprijinirea școlii la care lucrează, fie ONG-urile pe care le susține.

De doi ani de zile, a decis să vină alături de Organizația PSD Lupeni, răspunzând unei invitații primite din partea liderului Organizației PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță, în primul rând pentru că a găsit aici numeroși prieteni, dar și pentru că a văzut că, atât la nivel politic, cât mai ales la nivel administrativ, social-democrații s-au arătat deschiși și, mai ales, implicați în susținerea organizațiilor neguvernamentale din municipiul Lupeni și în dezvoltarea comunității locale. Surpriza și mai mare a venit în acest an când a fost anunțată că este propusă să facă parte din echipa cu care PSD Lupeni se va prezenta în fața cetățenilor pentru alegerile privind desemnarea viitorului Consiliu local al municipiului Lupeni. ”Sigur că pentru mine a fost o surpriză plăcută, mai ales că eu am activat într-un partid de Opoziție al PSD la Lupeni. Însă acest lucru îmi demonstrează o dată în plus faptul că nu trecutul politic sau vechimea în partid, ci mai ales activitatea unuia sau altuia dintre cei care facem parte acum din această echipă politică, sunt acele argumente care stau la baza nominalizării pentru o funcție. Probabil, colegii au văzut activitatea mea din ultimii ani, au apreciat-o și de aceea m-au investit și cu acest onorant capital de încredere politică, la înălțimea căruia sper să mă ridic în anii următori”, spune Mihaela Cazacu.

În opinia acesteia, o garanție în plus în acest scop este faptul că PSD are acum nu doar cea mai puternică organizație, ci acela că propune cetățenilor din Lupeni cea mai bună echipă pentru viitorul Consiliu local și cel mai bun primar. Așa cum Mihaela Cazacu mai crede că, în administrația locală, în Consiliul local, trebuie să primeze implicarea, unitatea și corectitudinea în abordarea tuturor problemelor comunității și mai puțin decizia politică. ”Eu îmi doresc ca locuitorii din Lupeni să înțeleagă cât de multă nevoie are administrația locală de la Lupeni de unitate. Ultimii ani ne-au demonstrat că multe proiecte necesare, unele ambițioase chiar, ale primarului Lucian Resmeriță, au întârziat doar pentru că, la nivel politic, unii consilieri au refuzat să le susțină, fără a avea un alt argument decât apartenența la o altă formațiune politică. Atunci când ai în față problemele cetățenilor, când e vorba despre programe de dezvoltare locală, politica nu mai este un argument de a fi împotrivă, ci dimpotrivă, trebuie să se transforme într-o formă suplimentară de sprijin. Din fericire, primarul Lucian Resmeriță are, așa cum deja a dovedit în primul său mandat, și proiecte multe, are și o echipă care știe, vrea și poate să le pună în aplicare iar eu sunt alături de această echipă și sprijin proiectele lui Lucian Resmeriță și ale echipei social-democrate din care fac parte, cu toată încrederea”, a mai spus Mihaela Cazacu.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019