Relația de cuplu nu mai funcționează? Iată ce trebuie să faci ca să vă redescoperiți!

Home Stiri la zi Relația de cuplu nu mai funcționează? Iată ce trebuie să faci ca să vă redescoperiți!
Relația de cuplu nu mai funcționează? Iată ce trebuie să faci ca să vă redescoperiți!

Relațiile romantice sunt complicate, iar provocările prin care trec partenerii de viață sunt extrem de mari. Dinamica si energia unui cuplu se pot schimba de foarte multe ori, așadar este important să fii foarte atent la cele mai mici semne care te anunță că între voi există probleme mai serioase. Află în continuare CUM să-ți dai seama că relația voastră nu mai funcționează așa cum ar trebui și CE poți face ca să îndrepți lucrurile!     

Iată care sunt SEMNELE că relația de cuplu a început să scârțâie:

  • Nu mai comunicați la fel de bine ca înainte! 

Dacă devine din ce în ce mai dificil să purtați un dialog deschis și constructiv, să vă ascultați reciproc și să vă împărtășiți gândurile, relația voastră se va deteriora în scurt timp. Lipsa comunicării apare atunci când sentimentele partenerilor nu mai sunt la fel de intense ca la început, însă și ca urmare a unor situații stresante cărora cei doi trebuie să le facă față. În aceste cazuri, este important să încerci să discuți cu jumătatea ta și să căutați împreună o soluție la problemele cu care vă confruntați.

  • Certurile sunt constante!

Niciun cuplu nu este perfect și este normal ca partenerii să aibă păreri diferite pe care fiecare să le susțină. Însă, în momentul în care observi că discuțiile în contradictoriu nu se mai termină niciodată, iar nemulțumirile și criticile sunt permanente, înseamnă că între voi există o problemă destul de gravă care necesită rezolvare imediată. Învinovățirile reciproce nu au ce căuta între două persoane care se iubesc și se respectă, prin urmare încearcă să nu te lași angrenat într-o astfel de relație toxică.

  • Intimitatea fizică dintre voi a dispărut! 

Viața sexuală reprezintă o parte extrem de importantă într-o relație, iar când aceasta dispare, cuplul are mult de suferit. De cele mai multe ori, lipsa intimității fizice se instalează atunci când un partener începe să fie interesat de o altă persoană, însă este posibil și ca stresul sau timpul insuficient petrecut împreună să se afle printre cauze. În astfel de situații este bine să aveți o discuție, să identificați motivele distanțării și să găsiți de comun acord o soluție.  

Iată CE trebuie să faci atunci când lucrurile nu mai funcționează la fel de bine între voi:

  •  Planifică o escapadă romantică doar pentru voi doi!

Surprizele plăcute influențează în mod pozitiv relația de cuplu, așadar ține cont că trebuie să fii mereu spontan și să găsești metode pentru a scăpa de rutina zilnică. O călătorie romantică într-un loc de vis reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a-ți impresiona persoana iubită, iar Turcia este destinația ideală pentru a reaprinde flacăra iubirii. 

În stațiunile de la malul mării, precum Antalya, te poți bucura alături de jumătatea ta de plajele fine și de apa cristalină, iar dacă te plictisești de stat la soare, poți merge în locuri pitorești, precum Pamukkale și Cappadocia sau poți face excursii în orașele vechi turcești. 

Pentru o experiență inedită și o vacanță fără griji, alege un circuit în Turcia cu Karpaten, o agenție de turism cu o experiență de peste 20 ani, care-ți poate crea un pachet personalizat, în funcție de nevoile și de preferințele tale.

  • Găsește un hobby comun cu persoana iubită!

Timpul petrecut împreună vă sudează relația și vă apropie, prin urmare este deosebit de important să găsiți hobby-uri pe care să le îndrăgiți amândoi. Indiferent că este vorba despre călătorii, despre gătit sau despre sporturi extreme, contează să vă implicați în activități care vă fac plăcere, deoarece acestea vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine, să stabiliți o conexiune mai puternică și să mențineți intimitatea emoțională necesară unei relații sănătoase.

  • Împărtășește cu partenerul tău gândurile, frustrările, visele și bucuriile!

Într-un cuplu, comunicarea și sprijinul reciproc sunt absolut obligatorii. De multe ori, pe parcursul unei relații pot apărea frustrări sau dezamăgiri sau se pot schimba planurile de viitor, visele și așteptările fiecărui partener. De aceea, este necesar să discutați împreună despre lucrurile care vă frământă și fiecare să asculte părerea și sfaturile persoanei iubite. În acest fel, încrederea se va restabili, iar legătura dintre voi se va consolida.

  • Pune punct relației! 

Dacă ai depus toate eforturile pentru a-ți salva relația, dar observi că aceleași probleme continuă să apară, este cazul să te gândești că poate ar trebui să vă separați. Nu este sănătos să te complaci într-o astfel de situație doar de dragul copiilor sau al vremurilor frumoase petrecute împreună. Atunci când conexiunea și iubirea dispar, cel mai bine pentru toată lumea este ca partenerii să meargă pe drumuri diferite.    

În concluzie, încearcă să faci tot posibilul pentru ca relația ta de cuplu să funcționeze mai bine. Surprinde-ți persoana iubită, împărtășește cu ea bucuriile și tristețile tale, oferă-i sprijin necondiționat și mult respect. Însă, acceptă să mergeți mai departe, pe drumuri separate, dacă dragostea, încrederea și prețuirea reciprocă au dispărut!

Sursa foto: Shutterstock.com