Cristian Resmeriță: ”Mă dezamăgește că un profesor, fie el și un candidat PNL, consideră sporul de Valea Jiului drept un spor al rușinii !

Home Politică Cristian Resmeriță: ”Mă dezamăgește că un profesor, fie el și un candidat PNL, consideră sporul de Valea Jiului drept un spor al rușinii !
Cristian Resmeriță: ”Mă dezamăgește că un profesor, fie el și un candidat PNL, consideră sporul de Valea Jiului drept un spor al rușinii !

Comentariile Lucicăi Muntean, candidat al PNL Hunedoara pentru un loc în Senatul României, făcute la un post de televiziune pe marginea proiectului legislativ privind acordarea unui spor salarial de zonă pentru cadrele didactice, cadrele medicale și cele din domeniul asistenței sociale au stârnit hilaritate în rândul multora dintre cei vizați, iar inițiatorul proiectului legislativ, senatorul PSD Cristian Resmeriță a simțit nevoia să reacționeze pe măsură.

Cristian Resmeriță spune că declarația făcută de Lucica Muntean, care a comparat acest demers legislativ al senatorului social-democrat, cu revenirea la un ”spor al rușinii”, este unul demn de… ”febra galbenă”. Acesta apreciază că prestația candidatului PNL pentru Senat este cu atât mai gravă cu cât Lucica Muntean este la rândul său dascăl.

”Dacă aș vorbi cu domnul Resmeriță i-aș propune să nu mai numească acest spor drept unul pentru zonă defavorizată. Sporul de Valea Jiului este un spor pentru zonă defavorizată, așa a fost lucrat materialul și pot să spun și ce motive am adus noi atunci când am adus prima oară acest spor… Eu vreau să sper, pentru toate cadrele didactice din România și din Valea Jiului, că vom obține de la PNL salarii suficient de mari, ca să nu mai avem nevoie de aceste sporuri, care înainte se numeau ”spor al rușinii”. Eu nu vreau sporuri de genul acesta !” Aceasta este declarația făcută de Lucica Muntean, într-o emisiune la Mondo TV, declarație care a generat o replică imediată și tăioasă din partea senatorului Cristian Resmeriță.

Acesta apreciază că, prin această atitudine publică, doamna Lucica Muntean nu face altceva decât să confirme încă o dată faptul că PNL nu dorește să sprijine proiectul său de lege prin care profesorii, medicii și asistenții sociali care muncesc în Valea Jiului ar putea beneficia, pe viitor, de o creștere a veniturilor salariale cu până la 20%. ”Doamna Muntean de la PNL numeşte ceea ce eu am denumit generic “SPOR DE VALEA JIULUI“, ca fiind un SPOR AL RUŞINII. Cam asta este calitatea celor din PNL, iar faptul că nu neapărat un liberal, ci chiar un profesor din Petroşani, director  de grădiniţă, cum e doamna Muntean, consideră ca acest spor  pe care doresc să-l reintroduc prin lege, ar fi  un SPOR AL RUŞINII“ mă dezamăgeşte foarte mult. Personal, nu cred că aceasta a dorit să spună astfel de lucruri atât de grave, dar pentru că ne aflăm într-o perioadă preelectorală, iar doamna Muntean este candidat al PNL, nu pot lăsa nesancționată această atitudine, fie că ea este rezultat ar unei exprimări nefericire, fie rezultat al unei atitudini politice a celor din PNL”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, într-o conferință de presă.

Parlamentarul social-democrat mai precizează că așteptările doamnei Lucica Muntean de la guvernarea PNL, cu privire la creșterea salariilor profesorilor, sunt încă o dovadă a ignoranței acesteia în materie de politică. ”Doamna Muntean spune că așteaptă de la guvernarea PNL să acorde profesorilor salarii care să facă să nu mai fie necesar acest spor. Dar, poate doamna nu știe că guvernarea aceasta liberală, pe care o susține, avea la dispoziție cadrul legal pentru a le acorda profesorilor o mărire de salariu, conform Legii Salarizării – lege inițiată și adoptată de majoritatea PSD, încă de la 1 septembrie 2020, dar nu a făcut acest lucru. Pentru că la PNL respectarea legii nu e o prioritate, cum nici dublarea alocațiilor conform legii sau majorarea pensiilor, conform legii, nu sunt priorități. Desigur, poate că doamna Lucica Muntean are suficiente venituri și nu mai are nevoie de un astfel de spor de Valea Jiului, dar sunt câteva mii de oameni pentru care această oportunitate este una așteptată cu interes. Asta cu atât mai mult cu cât guvernarea liberală nu a reușit să rezolve nici măcar problemele generate de pandemie, iar foarte mulți dascăli au fost obligați să-și investească banii din salariu în laptopuri și măști sanitare, ca să-și poată ține orele”, a mai spus senatorul Cristian Resmeriță.