Asfalt de toamnă pe străzile din zonele rurale ale Uricaniului

Home Administrație Asfalt de toamnă pe străzile din zonele rurale ale Uricaniului
Asfalt de toamnă pe străzile din zonele rurale ale Uricaniului

Modernizarea infrastructurii rutiere din orașul Uricani a fost, este și rămâne una din activitățile de interes prioritar ale administrației publice locale din această localitate. În acest context, și anul acesta, s-au turnat zeci de tone de asfalt pe străzile cuprinse în programul de reabilitare realizat de Primăria orașului Uricani.

După cum spune primarul Dănuț Buhăescu, lucrările nu au vizat numai zonele centrale ale orașului, ci și o serie de străzi din zonele rurale ale localităților componente, unde în foarte multe cazuri, asfaltul a ajuns pentru prima oară. Spre exemplu, în aceste zile, profitând e vremea încă favorabilă pentru acest tip de lucrări publice, în mai multe zone de la Valea de Brazi și Câmpu lui Neag au fost efectuate lucrări de asfaltare. ”În ultima perioadă, am reușit să refacem infrastuctura pe mai multe străzi vicinale. Astfel, s-a turnat covor de asfalt pe strada Retezat din zona Buta – Câmpu lui Neag precum și pe strada Valea Paroșenilor din Câmpu lui Neag. Tot pe aceste străzi, în afara lucrărilor de asfaltare propriu-zisă, au mai fost realizate, pe mai multe tronsoane de drum și alte lucrări de amenajare necesare, cum ar fi:  realizare de ziduri de sprijin pe malul apei, decolmatarea albiilor, iar pe mai alte străzi din Valea de Brazi și Câmpu lui Neag a fost refăcută infrastructura rutieră distrusă la inundațiile din vară, după care drumurile au fost pietruite astfel încât să poată fi utilizate pe cetățenii care locuiesc în zonă”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta reamintește că programul de modernizare a drumurilor vicinale întocmit de Primăria orașului Uricani și depus pentru finanțare la Guvern, prin PNDL, a fost unul care a permis asfaltarea în premieră a multor drumuri care deservesc gospodăriile sătenilor din localitățile componente ale Uricaniului, acționându-se în această direcție atât în imediata vecinătate a zonei centrale din Uricani, cât și la Valea de Brazi, Câmpu lui Neag și chiar Cheile Buții. Primarul Dănuț Buhăescu reamintește că s-a turnat covor de asfalt în premieră pe străzile: Cheile Buții, Dodoconi, Strugurelui, Dosul Pribeagului, Valea de Brazi, Pietroasa, Manoleștilor, Șerponi, Peșterii, Valomir, Câmpu lui Neag ș.a., iar acest tip de lucrări vor continua, în funcție desigur și de finanțările care vor fi atrase, până la asfaltarea tuturor drumurilor de pe raza orașului Uricani.

O investiție similară, de mare importanță în primul rând pentru localnicii din zona Barajului de acumulare de la Valea de Pești, dar și pentru dezvoltarea turismului în zona de vest a Văii Jiului, urmează să fie realizată anul viitor cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara, care a aprobat un proiect de investiții privind modernizarea DJ 672C, pe toată lungimea acestuia de aproape 10 km, de la intersecția cu DN 66A în dreptul Uzinei de apă Valea de Pești și până la limita de județ cu Gorjul, pe raza administrativă a comunei Runcu (GJ). ”Este un proiect pe care ni l-am dorit de mult și nu pot decât să salut decizia consilierilor județeni de a aproba acest proiect de investiții care va asigura asfaltarea unuia din cele mai frumoase drumuri județene din Valea Jiului, care va facilita accesul locuitorilor din zonă către gospodării, accesul turiștilor la pensiunile și cabanele din această frumoasă zonă și desigur poate deveni o alternativă rutieră într-un peisaj mirific, către județul Gorj și sudul țării, până când se va finaliza drumul spre Herculane”, spune Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta dă asigurări că investițiile în infrastructura rutieră vor continua în orașul Uricani, fie că vorbim de asfaltări de drumuri, de realizarea de noi locuri de parcare, de trotuare și chiar piste pentru bicicliști.