Call center cu echipe de voluntari, pentru derularea anchetelor epidemiologice din Deva

Home Stiri la zi Call center cu echipe de voluntari, pentru derularea anchetelor epidemiologice din Deva
Call center cu echipe de voluntari, pentru derularea anchetelor epidemiologice din Deva

Creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus pune presiune nu doar pe sistemul medical, ci și pe funcționarii DSP în sarcina cărora cade efectuarea anchetelor epidemiologice în cazul persoanelor depistate Pozitiv la testul Covid-19.

Pentru a veni în sprijinul DSP Hunedoara, în această direcție, Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, în colaborare cu Primăria municipiului Deva, au organizat mai multe echipe de voluntari care, zilnic, vor realiza telefonic anchete epidemiologice. Echipele sunt formate din 42 de voluntari, cadre medicale de la cabinetele școlare din Deva și cursanți ai Școlii Postliceale Sanitară „Carol Davila” din Deva.

Activitatea acestora se desfășoară în 3 săli ale Inspectoratului Școlar Județean. Anchetele pornesc de la cazurile de persoane infectate nou descoperite și urmăresc identificarea tuturor celor care au intrat în contact cu bolnavul.  În urma datelor obținute, autoritățile medicale județene vor stabili „lanțul de infecție” și vor putea identifica noi posibile cazuri.