La Lupeni, crește zilnic numărul noilor locuri de parcare

Home Administrație La Lupeni, crește zilnic numărul noilor locuri de parcare
La Lupeni, crește zilnic numărul noilor locuri de parcare

Programul de configurare și realizare de noi locuri de parcare pe raza municipiului Lupeni continuă, în ritm accelerat în aceste zile, având în vedere și vremea încă favorabilă pentru acest tip de investiții care vizează modernizarea infrastructurii rutiere din localitate.

Practic, cu o ritmicitate aproape zilnică, numărul locurilor de parcare crește în toate zonele din municipiu, conform proiectului implementat special în acest scop de către autoritățile publice locale din municipiul Lupeni. În prezent, echipe de muncitori pot fi întâlnite pe șantierele din Lupeni unde se realizează noi locuri de parcare, respectiv în zona blocului 8 de pe Bulevardul Păcii, în zona blocului C1 de pe strada Viitorului, în vecinătatea Spitalului Municipal în zona Monumentului Lupeni 29, pe strada Tudor Vladimirescu, în zona blocurilor D4-D5 dar și pe strada Cernei.

În fiecare din aceste locuri sunt configurate parcări moderne, delimitate de spațiul verde și de trotuarele pietonale cu borduri, parcări care sunt complet asfaltate. Aceste parcări vor deservi posesorii de autovehicule și sunt necesare, pe de o parte ca răspuns la creșterea constantă a parcului auto local, dar și ca alternativă de parcare, în contextul în care administrația locală de la Lupeni și-a propus să elimine parcările de pe prima bandă a carosabilului de pe principalele bulevarde ale orașului, astfel încât circulația rutieră să se poată efectua pe toate cele 4 benzi de circulație. Măsura este una necesară, pentru a eficientiza și transportul public local, dar și pentru a descongestiona aglomerațiile din trafic, în mod special în perioada iernii când, pe lângă localnici, foarte mulți turiști tranzitează zona centrală a orașului, în drum spre stațiunea Straja.

”Vom continua programul nostru de identificare, configurare și realizare de noi locuri de parcare pentru c ă acest lucru reprezintă o necesitate confirmată de numărul tot mai mare de autovehicule din parcul auto local, al cetățenilor municipiului Lupeni, dar și deoarece odată cu dezvoltarea turismului, ne așteptăm la o creștere constantă a traficului rutier în mod special în zona centrală a municipiului Lupeni. În același timp, prin acest tip de investiții publice răspundem și uneia dintre cerințele pe care ni le-au transmis, în mod expres, cetățenii municipiului Lupeni, cerințe la care avem obligația de a răspunde corespunzător, prin fapte !”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Programul de realizare de noi locuri de parcare va continua la Lupeni în acest an, atâta timp cât vremea va mai permite derularea acestui tip de lucrări, dar și în 2021.

[slideshow_deploy id=’53765′]