Bani europeni pentru modernizarea laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul SJU Deva

Home Administrație Bani europeni pentru modernizarea laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul SJU Deva
Bani europeni pentru modernizarea laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul SJU Deva
Luni, 23 noiembrie 2020, la sediul Consiliului Județean Hunedoara a avut loc ședința Comisiei de avizare a documentațiilor tehnico-economice organizată la nivelul Consiliului Județean Hunedoara care a analizat și avizat proiectul tehnic și detaliile de execuție pentru obiectivul de investiții „Modernizare și dotare laborator radiologie și imagistică medicală, laborator de medicină nucleară, extindere pentru cabinet pediatrie în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Deva, județul Hunedoara”.
Procedura de atribuire a contractului de lucrări, conform informațiilor furnizate de Unitatea de Implementare a Proiectului, va fi inițiată în prima jumătate a lunii decembrie 2020.
„Mă bucur că, împreună cu colegii din cadrul CJ Hunedoara, cu proiectantul și cu conducerea spitalului am reușit să facem acest pas, extrem de important pentru modernizarea serviciilor medicale oferite cetățenilor județului Hunedoara. Cred că au fost identificate cele mai bune soluții pentru ca acest proiect să poată fi implementat în mod eficient. În foarte scurt timp vom încărca în SICAP documentația necesară atribuirii contractului de lucrări”, a declarat președintele comisiei, Costel Avram.
Proiectul prevede lucrări de refacere integrală a finisajelor interioare, a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire, precum și realizarea de instalații de ventilație.
Pentru cabinetul de pediatrie se propune realizarea unei extinderi care să cuprindă spații de așteptare pentru pacienți, cabinet pentru consultații, spații de lucru pentru asistente și grup sanitar.
De asemenea, se vor achiziționa echipamente medicale după cum urmează: ecograf staționar cu 3 sonde, aparat scopie – grafie digital, aparat grafie digital, mamograf digital, sistem DEXA Dexxum T, sistem PACS, computer tomograf CT cu 128 slices. Tot în cadrul acestui proiect va fi achiziționat mobilier și dispozitive sanitare.
Valoarea totală a proiectului este de 12.706.210,55 lei, inclusiv TVA, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Termenul de finalizare a proiectului este 30 iunie 2021.