Consiliul Județean Hunedoara activează Dispeceratul de iarnă

Home Administrație Consiliul Județean Hunedoara activează Dispeceratul de iarnă
Consiliul Județean Hunedoara activează Dispeceratul de iarnă
Luni, 23 noiembrie 2020, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a convocat o întâlnire la care au participat administratorul public al județului, Costel Avram, angajații Serviciului Administrare Drumuri și operatorii care vor acționa pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă în zonele de centru și nord ale județului. Cu acest prilej a fost constituită și Comisia de coordonare a programului de iarnă în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii pe drumurile aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. Odată cu constituirea acestei comisii, începând cu data de 24 noiembrie 2020, va fi activat și Dispeceratul de iarnă pentru drumurile județene.
Astfel, toate problemele legate de traficul rutier îngreunat sau blocat din cauza condițiilor meteo pe timp de iarnă vor putea fi anunțate la numărul de telefon al dispeceratului: 0737 553 971 care va fi funcțional 24 de ore din 24. La acest număr va răspunde în permanență ofițerul de serviciu care va centraliza sesizările și va transmite operatorilor informațiile necesare pentru a interveni.
„Sunt stabilite modalitățile de supraveghere, intervenție și responsabilitate cu privire la întreținerea corespunzătoare a drumurilor județene în sezonul de iarnă. Le-am cerut colegilor mei, dar și operatorilor seriozitate maximă. Vreau să răspundem prompt la solicitările primite din teren, de aceea dispeceratul va funcționa chiar la sediul Consiliului Județean Hunedoara. Îmi doresc ca planul de intervenție pe timp de iarnă să funcționeze fără sincope, atât din partea noastră, cât și din partea operatorilor”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.
Acesta a dispus totodată numirea administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram în calitatea de Președinte al Comisiei de coordonare a programului de iarnă în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii. „Suntem pregătiți să răspundem cu responsabilitate provocărilor din această iarnă. Totodată, ne dorim și o cât mai bună comunicare, atât cu cetățenii, cât și cu operatorii care vor interveni pentru deszăpezire. De aceea, pe lângă numărul de telefon al dispeceratului vom reactiva pagina de Facebook https://www.facebook.com/drumurihunedoara/
unde vom publica toate informațiile necesare publicului larg”, a declarat Costel Avram.