Împreună, împotriva violenței !

Home Politică Împreună, împotriva violenței !
Împreună, împotriva violenței !

Astăzi marcăm Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeilor. Anual, pe 25 noiembrie, întreaga lume se unește în condamnarea diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor.

Din nefericire, fenomenul este mai răspândit decât credeți. OMS estimează că o treime din populația feminină mondială a suferit acte de violență într-un moment sau altul în cursul vieții. Această cifră este, poate, doar vârful aisbergului, pentru că de multe ori femeile aleg să sufere în tăcere din cauza stigmatizării și a rușinii legate de experiența respectivă.

Sunt și am fost mereu alături de victimele violenței, indiferent de natura sa. Din Parlamentul României, în 2016, am votat pentru ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, tratatul internaţional cel mai cuprinzător care abordează această gravă violare a drepturilor omului. În 2018, alături de colegi, am inițiat un proiect prin care am modificat Legea nr.217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, asigurând astfel ajutorul imediat al victimelor și automat, salvarea multor vieți.

Nu ne oprim aici. Violența îndreptată asupra femeilor și violența domestică în general trebuie să fie eliminate cu totul din societatea noastră. Însă, pentru ca aceste gesturi intolerabile să treacă în amintire, trebuie să contribuim cu toții.

Împreună, spunem nu violenței!

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara

[slideshow_deploy id=’53771′]

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat – Organizația județeană Hunedoara – CUI mandatar 21200002 – Executat de Exclusiv Media Group SRL